Τσίπρας: Σαφής αναφορά στο κοινωνικό πρόσωπο της Ευρώπης στο κείμενο της Διακήρυξης

13:25 25/3/2017 - Πηγή: iPop

Με έμφαση στο κοινωνικό μοντέλο και τα κοινωνικά δικαιώματα ήταν οι δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρώμη. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έκανε αναφορά στα Ευρωπαϊκά ιδεώδη και στο γεγονός ότι σήμερα σήμερα γιορτάζουμε την Eλληνική επανάσταση και την ίδια μέρα υπεγράφη και η Συμφωνία για την ΕΕ.

«Πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα ιδεώδη της ΕΕ», τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

«Πρέπει να προφυλάξουμε το κοινωνικό κεκτημένο της Ευρώπης. Πρέπει να συνεχίσουμε

τη μάχη υπέρ των εργαζομένων της Ελλάδας και ολόκληρης της Ευρώπης. Πρέπει σε αυτή την εργασιακή μάχη που δίνουμε στην Ευρώπη να έχουμε στο πλευρό μας τα Ελληνικά Συνδικάτα» συνέχισε ο Α. Τσίπρας, κάνοντας αναφορά στα εργατικά συνδικάτα και στην μάχη την οποία δίνει ο λαός μας.

Σήμερα γιορτάζουμε την ελληνική επανάσταση και την ίδια μέρα υπεγράφη και η Συμφωνία για την ΕΕ

Ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη για επιστροφή στις βασικές αρχές της ΕΕ και της επανίδρυσης του κοινωνικού μοντέλου. «Πρέπει να δώσουμε ένα νέο όραμα στους λαούς της Ευρώπης για να μην μπορέσει να ανατέλλει ο εθνικισμός».

«Δεν είναι η Ευρώπη που ονειρευόμαστε και θέλουμε, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε εντός της για να την αλλάξουμε», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ο ίδιος έθεσε το κρίσιμο ερώτημα αν ισχύει το κοινωνικό κεκτημένο για όλες τις χώρες της Ευρώπης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πήρα καταφατική απάντηση αλλά μένει να αποδειχθεί στην πράξη».

Τέλος, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως βασικό εχθρό της Ευρώπης τις νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις των τελευταίων ετών ενώ παράλληλα ζήτησε επιστροφή στις ιδρυτικές αρχές της Ένωσης.

«Είναι θετικό ότι στο κείμενο της Διακήρυξης υπάρχει σαφής αναφορά στο κοινωνικό πρόσωπο της Ευρώπης, μένει να αποδειχθεί στην πράξη. Δεν μπορούμε να ονειρευτούμε το μέλλον της Ε.Ε. χωρίς τα κοινωνικά δικαιώματα. Απαραίτητη η επανίδρυση του κοινωνικού μοντέλου», σημείωσε ο ίδιος.

Photos: Γ.Τ. Πρωθυπουργού | Andrea Bonetti

The post Τσίπρας: Σαφής αναφορά στο κοινωνικό πρόσωπο της Ευρώπης στο κείμενο της Διακήρυξης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα