Πήγαμε στο αφιέρωμα για τον Γιάννη Οικονομίδη. Όσα είδαμε:

12:31 12/11/2014 - Πηγή: iPop

Η έκθεση φωτογραφίας της Άννας Μαρίας Χατζηστεφάνου Ταινίας Περιήγησις η οποία αποτελεί τον φωτογραφικό διάλογο με την ταινία «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη είναι ανοιχτή από χτες για το κοινό.

Η έκθεση γίνεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας που βρίσκεται στον Κεραμεικό και θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Νοεμβρίου.

Το ipop.gr βρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης Ταινίας Περιήγησις και μίλησε με την φωτογράφο Άννα Μαρία Χατζηστεφάνου η οποία μας εξήγησε

πως πήρε την απόφαση να δημιουργήσει αυτήν την ασπρόμαυρη εκδοχή της ταινίας και να δώσει άλλη διάσταση στους χώρους των γυρισμάτων και στη μορφή των ηθοποιών.

Η φωτογράφος προσπάθησε να αποτυπώσει στις φωτογραφίες της τις σκηνές από την δική της φωτογραφική γωνία και ματιά χωρίς να ακολουθεί τις επιλογές που χρησιμοποίησε ο σκηνοθέτης.

Δίνοντας την χροιά της αισθητικής της δημιούργησε σε ασπρόμαυρους τόνους εικόνες στις οποίες το φως είναι έντονο επινοώντας τον παράλληλο κόσμο της ταινίας.

Αναλύοντας συμπεριφορές και «παρακολουθώντας» τον χαρακτήρα των ηθοποιών δημιούργησε το προφίλ του καθενός αποκαλύπτοντας τις εναλλαγές και τα στάδια της μεταμόρφωσης τους μέχρι να μπουν στο ρόλο τους.

Στην έκθεση δόθηκε η ματιά του ξένου επισκέπτη αυτού που ακολουθούσε τα γυρίσματα διασταυρώνοντας την ματιά του με την ματιά του σκηνοθέτη αλλά και των συντελεστών.

Στα εγκαίνια της Ταινίας Περιήγησις βρέθηκαν ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης οι ηθοποιοί της παράστασης αλλά και άλλοι πολλοί φίλοι της φωτογράφου αλλά και του γνωστού σκηνοθέτη που ήρθαν από κοντά να θαυμάσουν το έργο της και όσα συνέλαβε ο φωτογραφικός της φακός.

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης δήλωσε ότι νιώθει βαθύτατα συγκινημένος που είδε αποτυπωμένες σε φωτογραφίες στιγμές από την ταινία του και ευχαριστεί την Άννα Μαρία Χατζηστεφάνου για όσα έχει κάνει γι΄αυτόν.

Σημείωση!

Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί την αρχή του Αφιερώματος στον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη αφού τις επόμενες μέρες αναμένονται και άλλες εκδηλώσεις καθώς και προβολή ταινιών του.

The post Πήγαμε στο αφιέρωμα για τον Γιάννη Οικονομίδη. Όσα είδαμε: appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα