Πώς ο Δημήτρης έκανε πρόταση γάμου στη Μαρία στο Μαραθώνιο

09:31 12/11/2014 - Πηγή: iPop

Η ιστορία του Δημήτρη και της Μαρίας είναι από αυτές που σε κάνουν να ελπίζεις σε λίγο ρομαντισμό στους πιο κυνικούς καιρούς. Από αυτές που νιώθεις τυχερός ως δημοσιογράφος να πετύχεις και να μοιραστείς. Από αυτές -ταυτόχρονα- που νιώθεις την αμηχανία να μεταδώσεις -θα είναι η αφήγηση αντιπροσωπευτική των δυνατών συναισθημάτων και της πρωτότυπης ιδέας που υπάρχει πίσω από αυτή; Είναι, άλλωστε, η ιστορία της ζωής ενός ζευγαριού…

«Η Μαρία είναι ένα μικρό θαύμα για μένα», λέει ο Δημήτρης με ύφος λιτό, αλλά σχεδόν συγκινητικό για την αλήθεια που κρύβει. Ο

Δημήτρης, 33 ετών, είναι στο Πολεμικό Ναυτικό στη Λέρο και η Μαρία, 26 ετών, είναι φαρμακοποιός στα Γιάννενα. Το ζευγάρι, ωστόσο, γνωρίστηκε στην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου του 2014 -η Μαρία είναι η κολλητή του κολλητού του Δημήτρη- και η επαφή «από την πρώτη συνάντηση φάνηκε ότι θα εξελιχθεί σε κάτι καλό». Τον Απρίλιο έμεινε έγκυος, αλλά ούτως ή άλλως ο Δημήτρης είχε καταλήξει ότι «είναι η μία». Αν και είχαν συζητήσει το γάμο, η ιδέα για την πρόταση ήρθε στο Δημήτρη ένα μήνα πριν το Μαραθώνιο. Ο ίδιος είχε την εμπειρία, καθώς είχε ήδη τρέξει τρεις χρονιές.

«Είχα πει στον εαυτό μου ότι θα παντρευτώ όταν νιώσω ότι θέλω να φτάσω με κάποια γυναίκα μέχρι το τέλος της ζωής μου. Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι ο τερματισμός του Μαραθωνίου, επειδή ακριβώς είναι μεγάλη η απόσταση, θα ήταν η ιδανική ευκαιρία να της κάνω την πρόταση. Και αυτό ακριβώς τη ρώτησα. Της είπα «Θέλεις να πάμε χεράκι – χεράκι μέχρι το τέλος»;». Εκείνη όχι μόνο απάντησε ναι, αλλά οι υπεύθυνοι της Ασφαλείας του Μαραθωνίου κατ΄ εξαίρεση επέτρεψαν στη Μαρία να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να ολοκληρώσει μαζί με το Δημήτρη τα τελευταία μέτρα του αγώνα.

Η προετοιμασία

Η πρόταση έγινε μετά από συνεννόηση με τον αδερφό, τα ξαδέρφια και τους φίλους του Δημήτρη, ενώ η Μαρία δεν γνώριζε τίποτα μέχρι τη στιγμή του τερματισμού. Όλη η προετοιμασία έγινε την τελευταία στιγμή -για την ακρίβεια μέσα σε δύο μέρες. Η οργάνωση κρίθηκε στον αγώνα! Η ξαδέρφη του Δημήτρη είχε κινητοποιηθεί ώστε να προμηθεύσει εκείνον, τον αδερφό και τον ξάδερφο του, οι οποίοι έτρεχαν μαζί του την κλασική διαδρομή, με τα κατάλληλα σύνεργα: ένα πανό-σεντόνι και ένα υπερμέγεθες κόκκινο κουτί. Στο μεταξύ ο αδερφός του, Γιώργος, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών και μοντέρ, κινηματογραφούσε τα πάντα.

Το πανό έγραφε «Σου “ρχεται η μπάμια», που όπως εξήγησε ο Δημήτρης είναι «μια φράση που χρησιμοποιεί η Μαρία και σημαίνει «θα σου “ρθει από εκεί που δεν το περιμένεις»». Αυτό συνοδευόταν από έναν μανδύα που φορούσε ο Δημήτρης στον οποίο υπήρχε ζωγραφισμένη μια μπάμια. Το αποκορύφωμα και πραγματικό αριστούργημα DIY ήταν το κουτί. Ο Δημήτρης το έβαλε γύρω από το κεφάλι του και φόρεσε στο κεφάλι την αυτοσχέδια στέκα – δαχτυλίδι. Ένα στην κυριολεξία τεράστιο μονόπετρο με πράσινη πέτρα -για να ταιριάζει με τα μάτια της Μαρίας. Η Μαρία δέχτηκε το «δαχτυλίδι» μαζί με την πρόταση και τερμάτισε φορώντας το στο κεφάλι.

Εμείς να ευχηθούμε στα παιδιά κάθε ευτυχία, καλή λευτεριά και να είναι πάντα τόσο ερωτευμένοι όσο τώρα!

Ευχαριστούμε το Γιώργο Ντάλη για την ευγενική παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού. Μπορείτε να δείτε δουλειά του εδώ.

The post Πώς ο Δημήτρης έκανε πρόταση γάμου στη Μαρία στο Μαραθώνιο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα