Περισσότερη σαφήνεια για το χρέος ζητάει η Lagarde | Τα μηνύματα απ’ την Ιταλία

10:49 12/5/2017 - Πηγή: iPop

ΜηνύματαLagarde | για το ελληνικό χρέος έστειλαν απ’ το Μπάρι της Ιταλίας οι Lagarde, Schäuble και Moscovici, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό, πραγματοποιείται και συζήτηση με επίκεντρο την Ελλάδα. Τα μηνύματα έχουν «άρωμα» αισιοδοξίας για πρόοδο και ικανοποιητική συμφωνία, ωστόσο, αναφορικά με το χρέος επικρατεί αβεβαιότητα.

Για το ζήτημα του Ελληνικού χρέους, η διευθύντρια

του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου , Christine Lagarde, δήλωσε πως δεν υπάρχει αρκετή σαφήνεια ακόμη ενώ γνωστοποίησε πως όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές συνεχίζουν να εργάζονται για το πακέτο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

«Οι Ευρωπαίοι χρειάζεται να εξειδικεύσουν τις προτάσεις τους για την ελάφρυνση του χρέους, η οποία θεωρείται απολύτως αναγκαία», τόνισε στην συνέχεια η ίδια.

«Δεν έχουμε φθάσει ακόμα σε συμφωνία, αλλά υπάρχει πραγματική πρόοδος», δήλωσε ο Moscovici από το Μπάρι της Ιταλίας πριν ξεκινήσει η Σύνοδος των υπ. Οικονομικών των G7.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ελπίδα για ικανοποιητική συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαΐου:

Aπό τη στιγμή που οι θεσμοί έφυγαν απ’ την Αθήνα και την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας και λόγω της πορείας των συζητήσεων υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορούμε να φθάσουμε σε μία ικανοποιητική συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαΐου

Ο κ. Μοscovici, όσον αφορά το ΔΝΤμ τόνισε ότι είναι χρήσιμο για την Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά πως«θέλουμε και χρειαζόμαστε το ΔΝΤ στην Ελλάδα. Οι συζητήσεις για την συμμετοχή του είναι θετικές. Εξάλλου η τεχνική συμφωνία αφορά και έγινε με όλους τους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένου και του Ταμείου».

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι το ΔΝΤ είναι ένας έμπιστος εταίρος που δίνει αξιοπιστία στο πρόγραμμα.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ανέφερε ότι «πρέπει να δουλέψουμε πάνω στα μέτρα για το χρέος και ότι η Σύνοδος του G7 είναι μία καλή ευκαιρία να υπάρξουν συζητήσεις. Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το χρέος της Ελλάδας. Θα υπάρξουν και διμερείς επαφές. Η Ελλάδα είναι στο μυαλό μας».

Σύμφωνα με τον κ. Schäuble, το ελληνικό ζήτημα συζητήθηκε στο περιθώριο της συνεδρίασης του G7 στο Μπάρι. Ο ίδιος ανάφερε πως αναμένει ότι θα υπάρξει λύση για το ζήτημα του χρέους, ενώ εξέφρασε την ελπίδα για συμφωνία στο Eurogroup.

Διαβάστε ακόμα:

Η «χρυσή τομή» για το χρέος αναζητείται στη σύνοδο των G7 στην Ιταλία

The post Περισσότερη σαφήνεια για το χρέος ζητάει η Lagarde | Τα μηνύματα απ’ την Ιταλία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Περισσότερη, Lagarde |, Ιταλία,perissoteri, Lagarde |, italia