Λαγκάρντ: «Το τελευταίο πράγμα που η Ελλάδα χρειάζεται τώρα είναι καθυστερήσεις»

18:31 14/4/2016 - Πηγή: iPop

«Το τελευταίο πράγμα που η Ελλάδα χρειάζεται τώρα είναι καθυστερήσεις» δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ και εξήγησε πως βασικό είναι να βγαίνουν τα νούμερα.

Ότι η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί γρήγορα για να εξασφαλίσει το πρόγραμμα και πως τα νούμερα πρέπει να είναι ρεαλιστικά και να παρθούν βιώσιμα μέτρα, τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ

στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον.

Παράλληλα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ τόνισε πως είναι σκεπτική σχετικά με το κατά πόσο είναι εφικτός ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του Ταμείου σχετικά με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του ελληνικού προγράμματος.

Η Ελλάδα χρειάζεται «σταθερότητα, βιωσιμότητα και εθνική κυριαρχία» και γι’ αυτό θα πρέπει να γίνουν ρεαλιστικές υποθέσεις για τα μακροοικονομικά μεγέθη και το είδος των μέτρων.

Τόνισε, μάλιστα, πως το ΔΝΤ καταβάλει κοπιώδη προσπάθεια για να στηριχθεί το ελληνικό πρόγραμμα και πως γι’ αυτό απαιτούνται 2 πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί το ελληνικό πρόγραμμα, ήτοι τις μεταρρυθμίσεις και την ελάφρυνση του χρέους.

Για το χρέος υπογράμμισε ότι απαιτείται μία λύση η οποία θα αφορά τόσο στις λήξεις των ομολόγων αλλά και στο ύψος των επιτοκίων.

The post Λαγκάρντ: «Το τελευταίο πράγμα που η Ελλάδα χρειάζεται τώρα είναι καθυστερήσεις» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα