Παυλόπουλος: Οποιαδήποτε παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης συνεπάγεται επιβολή κυρώσεων

19:52 1/10/2016 - Πηγή: iPop

Ηχηρό μήνυμα απέστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος προς την Τουρκία έπειτα απ’τις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αμφισβήτησε ευθέως την Συνθήκη της Λωζάνης. «Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αναπόσπαστο μέρος του Διεθνούς Δικαίου, η τήρηση της είναι υποχρεωτική και οιαδήποτε παράβασή της συνεπάγεται την επιβολή των προβλεπόμενων κατά το Διεθνές Δίκαιο κυρώσεων», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Τουρκία οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι ο πλήρης σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου αποτελεί conditio sine qua non για το αν και κατά πόσον

ένα κράτος αξίζει να συγκαταλέγεται μεταξύ των δημοκρατικώς οργανωμένων μελών της Διεθνούς Κοινότητας. Και η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αναπόσπαστο μέρος του Διεθνούς Δικαίου, άρα η τήρησή της είναι υποχρεωτική και, επομένως, οιαδήποτε παράβασή της συνεπάγεται την επιβολή των προβλεπόμενων κατά το Διεθνές Δίκαιο κυρώσεων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε πως πρέπει πρώτα απ’ όλα οι Έλληνες να διατηρούν άσβεστη στην συλλογική τους μνήμη την συμβολή του Μικρασιατικού Ελληνισμού στην διατήρηση της Εθνικής και Πολιτισμικής συνείδησης.

Παράλληλα, κάλεσε τον κόσμο να μην λησμονεί «την θυσία των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, επιτελώντας έτσι και εθνικό χρέος, το οποίο πηγάζει και από την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων του 1998».

Βούτσης: «Η Τουρκία βρίσκεται πλέον σε μια πάρα πολύ δυσμενή κατάσταση»

Ανήσυχος αλλά όχι στον βαθμό που θα ήταν παλιότερα δήλωσε ότι είναι ο Νίκος Βούτσης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για την Συνθήκη της Λωζάνης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι η Τουρκία πλέον βρίσκεται σε μια πολύ δυσμενή κατάσταση, ενώ υποστήριξε πως, παρόλα αυτά, πρέπει να υπάρχει σταθερότητα και αποφασιστικότητα στις πράξεις και τις δηλώσεις.

The post Παυλόπουλος: Οποιαδήποτε παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης συνεπάγεται επιβολή κυρώσεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα