«Όχι» στα προσφυγόπουλα λένε οι σύλλογοι γονέων στην Κω

18:04 1/10/2016 - Πηγή: iPop

Ένα ακόμα «όχι» στην φοίτηση των προσφυγόπουλων στις υπάρχουσες σχολικές εγκαταστάσεις.

Αυτή τη φορά οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων στην Κω εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την παραχώρηση των σχολικών κτιρίων προκειμένου να εκπαιδευτούν τα παιδιά των προσφύγων στον προϊστάμενο Εκπαίδευσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Β. Καραγιάννη.

Σε σχετική τους ανακοίνωση οι σύλλογοι υποστηρίζουν ότι είναι «υπέρ του δικαιώματος των προσφυγόπουλων και μεταναστών στην εκπαίδευση», ωστόσο, έχουν ενστάσεις αναφορικά με την «παραχώρηση των σχολικών κτηρίων λόγω των ιδιαιτεροτήτων του νησιού

και τις επιπτώσεις που ήδη υπάρχουν από την παραμονή προσφύγων και μεταναστών».

Η πλειονότητα των ανηλίκων είναι έφηβοι μετανάστες και όχι πρόσφυγες και ότι κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν έχει εμβολιαστεί, ενώ είναι ανοργάνωτο το σύστημα υγιεινής και περίθαλψης τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι σχολικές εγκαταστάσεις και οι τουαλέτες τους, για ιατρικούς λόγους

Παράλληλα, οι σύλλογοι τονίζουν πως η έλλειψη των σχολικών δομών, όπως επίσης και οι άλλες ελλείψεις που έχουν διαπιστωθεί, θα επιδεινωθούν εάν τα προσφυγόπουλα ενταχθούν στα σχολεία.

Ποια είναι η πρότασή τους;

Η μεταφορά όσων έχουν ανάγκη για εκπαίδευση σε μόνιμες δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα. Για τις προσωρινές ανάγκες προτείνουν η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων να γίνεται στο hotspot γιατί «δεν έχουμε υποδομές, με ευθύνες του κράτους κι όχι της κοινωνίας. Σε περίπτωση που αγνοηθούν οι προτάσεις μας, θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις».

Photo: Geovien So/Barcroft Media

The post «Όχι» στα προσφυγόπουλα λένε οι σύλλογοι γονέων στην Κω appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα