Ο Βούτσης για τις δηλώσεις Ερντογάν: «Η Τουρκία βρίσκεται πλέον σε μια πάρα πολύ δυσμενή κατάσταση»

18:21 1/10/2016 - Πηγή: iPop

Ανήσυχος αλλά όχι στον βαθμό που θα ήταν παλιότερα δήλωσε ότι είναι ο Νίκος Βούτσης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για την Συνθήκη της Λωζάνης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι η Τουρκία πλέον βρίσκεται σε μια πολύ δυσμενή κατάσταση, ενώ υποστήριξε πως, παρόλα αυτά, πρέπει να υπάρχει σταθερότητα και αποφασιστικότητα στις πράξεις και τις δηλώσεις.

Η Τουρκία βρίσκεται πλέον σε μια πάρα πολύ δυσμενή κατάσταση. (…) Είναι σε σταυροδρόμια

και αυτό ενδεχομένως καθιστά κάποιους κύκλους επικίνδυνους, πλην όμως τα μεγάλα προβλήματα που έχει και στα νοτιοανατολικά της σύνορα και στις σχέσεις της με την Δύση και κυρίως στο εσωτερικό της, πιστεύω ότι θα την οδηγήσουν σε σώφρονες σκέψεις. Είμαι λιγότερο ανήσυχος από άλλες εποχές, αλλά πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σταθεροί και αποφασιστικοί σε αυτά που λέμε και κάνουμε

Θυμίζουμε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είχε αμφισβητήσει τη Συνθήκη της Λωζάνης, λέγοντας παράλληλα πως η Τουρκία ζημιώθηκε και ηττήθηκε απ’ την συνθήκη.

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Ο Βούτσης για τις δηλώσεις Ερντογάν: «Η Τουρκία βρίσκεται πλέον σε μια πάρα πολύ δυσμενή κατάσταση» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα