Παράταση στην προσωρινή εκεχειρία στη Συρία

14:09 2/5/2016 - Πηγή: iPop

Παράταση 48 ωρών δόθηκε στην προσωρινή εκεχειρία στη Συρία. Η κατάσταση ηρεμίας ισχύει για τις περιοχές γύρω από τη Δαμασκό.

Θυμίζουμε ότι την Κυριακή είχε δοθεί παράταση 24 ωρών από το στρατό για την πρωτεύουσα και την περιοχή της ανατολικής Γούτας.

Ρωσικά ΜΜΕ επικαλούμενα Ρώσο στρατηγό κάνουν λόγο πως οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία και στο Χαλέπι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Άλλος Ρώσος στρατηγός επιβεβαίωσε με τη σειρά του ότι ΗΠΑ,

Ρωσία, Κυβέρνηση και αντιπολίτευση Συρίας συμφώνησαν για την παράταση μέχρι τα μεσάνυχτα της 3ης Μαϊου την εκεχειρία στην ανατολική Γούτα.

Αισιόδοξος φάνηκε ο Τζον Κέρι κατά τις δηλώσεις του από τη Γενεύη , όπου είχε συνάντηση με τον Σαουδάραβα ΥΠΕΞ.

«Εγγύτερα σε ένα σημείο κατανόησης πλησιάζουν οι συνομιλίες με τη Ρωσία για ανανέωση της συμφωνίας εκεχειρίας στη Συρία», είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ και πρόσθεσε πως «έχουμε κάποια δουλειά να κάνουμε και αυτός είναι ο λόγος που είμαστε εδώ».

Ο ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας από την πλευρά του καταδίκασε τις μάχες που συνεχίζουν να γίνονται και τις χαρακτήρισε «παραβίαση όλων των ανθρωπιστικών νόμων». Ο ίδιος κατηγόρησε για τις συγκρούσεις τις κυβερνητικές δυνάμεις και κάλεσε τον Μπασάρ Αλ Άσαντ να παραιτηθεί.

Μπορεί να φύγει μέσω μιας πολιτικής διαδικασίας και ελπίζουμε ότι θα το κάνει, αλλιώς θα απομακρυνθεί με τη βία

The post Παράταση στην προσωρινή εκεχειρία στη Συρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα