Μέσα στην εβδομάδα το σχέδιο για απελευθέρωση της τουρκικής βίζας

13:19 2/5/2016 - Πηγή: iPop

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να προωθήσει η Κομισιόν το σχέδιο για απελευθέρωση της τουρκικής βίζας. Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί ενός είδους επιβράβευση της Τουρκίας από την Κομισιόν για τη μείωση των προσφυγικών ροών στα πλαίσια της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας.

Ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν ότι η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει την Τετάρτη, όποτε θα ανακοινωθεί και στις ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις και το Ευρωκοινοβούλιο ότι θα πρέπει να εγκρίνουν την απόφαση μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος

δήλωσε: «Δεν έχουμε μειώσει τις απαιτήσεις μας. Η Τουρκία έχει αναβαθμίσει το ρόλο της».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει ένα πακέτο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των εμπλεκόμενων πλευρών».

Ικανοποίηση Γερμανίας για τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό

Την ικανοποίησή του για την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ σε συνέντευξή του.

«Έχουμε τώρα μια συμφωνία που αποδίδει απτά αποτελέσματα. Κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων που προηγήθηκαν της συμφωνίας, περίπου 27.000 πρόσφυγες είχαν φθάσει στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας. Τις επόμενες τρεις εβδομάδες ήταν λίγο λιγότεροι από 6.000. Μια μεγαλύτερη πτώση σε σύγκριση με τα προβλεπόμενα», σημείωσε ο κ. Σταϊνμάιερ και είπε πως αυτό το διάστημα δεν έχει αντικατασταθεί η οδός μέσω της Ελλάδας από κάποια άλλη.

«Έως σήμερα, καμία άλλη μεταναστευτική οδός εναλλακτική στον Βαλκανικό διάδρομο δεν έχει οριστεί ούτε μέσω της Αλβανίας ούτε μέσω της Ιταλίας».

Τέλος, ο Γερμανός ΥΠΕΞ τόνισε πως πλέον η Ε.Ε. δεν παραβλέπει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Το να μας κατηγορούν ότι σωπαίνουμε ή υποκλινόμαστε ενώπιον της Άγκυρας είναι λάθος».

Photo: AP

The post Μέσα στην εβδομάδα το σχέδιο για απελευθέρωση της τουρκικής βίζας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα