Παππάς: Δεν είναι δυνατό να ζητηθούν νέα μέτρα

21:06 19/2/2017 - Πηγή: iPop

Το ενδεχόμενο της απαίτησης νέων μέτρων απορρίπτει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς. Σε συνέντευξη του ο Υπουργός δήλωσε «δεν είναι δυνατόν να ζητηθούν νέα μέτρα» ενώ αναφέρθηκε στο ζήτημα της αξιολόγησης τονίζοντας, πως θα ήταν καλό να είχε ήδη κλείσει.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Η Εποχή» ο Νίκος Παππάς απάντησε στο βασικό δίλημμα της διαπραγμάτευσης υπογραμμίζοντας «Θα ήταν καλό να είχε κλείσει χθες η

αξιολόγηση), αλλά δεν πρέπει να απολυτοποιούμε καμιά ημερομηνία. Θέλουμε να κλείσουμε τώρα, να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση, να περάσει η χώρα στην κανονικότητα, να λειτουργούν κανονικά οι διαδικασίες της χρηματοδότησης, αλλά να μην πάμε και στο άλλο άκρο».

Ο Νίκος Παππάς για ακόμα μια φορά εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κ. Μητσοτάκη λέγοντας, πως «στο Βερολίνο φόρεσε τη φανέλα του ΔΝΤ» και προσθέτοντας «Η κατάσταση δεν είναι, όμως, αυτή που ήταν πριν στην Ευρώπη. Ο Σαμαράς για παράδειγμα υπολογίζοντας στην αριστερή παρένθεση υπολόγιζε και στο κλείσιμο του «ματιού» κάποιων κέντρων, υπήρχε μεθόδευση για να οδηγηθούμε στην ασφυξία. Αυτήν τη στιγμή, όμως, είναι σαφές ότι η κεκτημένη ταχύτητα με την οποία πήγε ο πρόεδρος της ΝΔ για να επαναλάβει αυτήν την πολιτική, δυστυχώς τον οδήγησε σε μια κατάσταση που οι σύμμαχοί του ολοένα και λιγοστεύουν».

Αναφερόμενος στη διαπλοκή και στις πιέσεις τις οποίες υπάρχουν ο Νίκος Παππάς τόνισε «υπάρχουν και οι πιέσεις πολύ συγκεκριμένων συμφερόντων που αισθάνονται να αποσταθεροποιείται ο σκληρός πυρήνας του συστήματος εξουσίας στην Ελλάδα. Υπάρχουν τόσοι φάκελοι διαπλοκής ανοιχτοί».

Στη συνέχεια απάντησε και σε ερώτημα σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ κομμάτων, μετά και την ψήφιση της απλής αναλογικής, λέγοντας:

Θέλουμε να είμαστε στην κυβέρνηση γιατί το έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, διότι μέσα από την κρίση αναδύθηκε η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και οξύνθηκαν οι ανισότητες. Για να γιατρέψουμε την πληγή αυτή, χρειαζόμαστε την αριστερή, προοδευτική, μακροχρόνια διακυβέρνηση. Δεν το μπορεί αυτό μια κυβέρνηση δεξιάς ή κεντροδεξιάς, αλλά μια αριστερή στη βάση του δικού μας προγράμματος

Στο τέλος της συνέντευξης του ο Υπουργός έκανε ειδική αναφορά στο χαρτοφυλάκιο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης χαρακτηρίζοντας «αξιόπιστο» το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και τονίζοντας, πως «θα εργασθεί απρόσκοπτα για το θέμα των αδειοδοτήσεων. Εξάλλου, από το διαγωνισμό του Αυγούστου αποδείχθηκε ότι το Δημόσιο έπρεπε και μπορούσε να έχει πάρει χρήματα από τις άδειες. Είμαι βέβαιος, ότι θα βρεθεί τρόπος αυτό να διασφαλιστεί».

photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Παππάς: Δεν είναι δυνατό να ζητηθούν νέα μέτρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα