Αλλαγή στάσης για τον Schäuble: Δεν απείλησα ποτέ με Grexit

20:15 19/2/2017 - Πηγή: iPop

Την αισιοδοξία του για την Ελλάδα εξέφρασε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ μέσω συνέντευξης του την Κυριακή. Ο Wolfgang Schäuble έστειλε για ακόμα μια φορά διφορούμενο μήνυμα προς τους Έλληνας τονίζοντας, πως απείλησε ποτέ με Grexit.

Εστιάζοντας στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ε.Ε. ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ο οποίος μίλησε στο ARD υπογράμμισε:

Ο κίνδυνος του Grexit δεν απασχολεί την Ευρώπη καθώς η Ελλάδα

βρίσκεται στον σωστό δρόμο

Παράλληλα τόνισε, πως ουδέποτε ανέφερε ότι η χώρα μας θα έπρεπε να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ, εάν αποτύχει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και τόνισε:

Η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα αν θα εφαρμόσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσει. Θα έχει, όμως, προβλήματα αν αποτύχει να πραγματοποιήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί
«Ποτέ δεν απείλησα για Grexit» τόνισε ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας στο πρόγραμμα Bericht aus Berlin του καναλιού ARD και πρόσθεσε:

Η Γερμανία έχει τις ίδιες θέσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Klaus Regling
«Εάν η Ελλάδα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα έχει προβλήματα. Εάν δεν τις κάνει, θα έχει» δήλωσε στο τέλος των δηλώσεων του σχετικά με την Ελλάδα.

Θυμίζουμε, πως νωρίτερα στην εφημερίδα Bild μίλησε ο Προϊστάμενος της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας ο οποίος χαρακτήρισε «πιθανή» την εύρεση λύσης έτσι ώστε να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης:

Βερολίνο: Πιθανή η εύρεση λύσης για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

The post Αλλαγή στάσης για τον Schäuble: Δεν απείλησα ποτέ με Grexit appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα