Βερολίνο: Πιθανή η εύρεση λύσης για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

18:57 19/2/2017 - Πηγή: iPop

«Πιθανή» χαρακτήρισε την εύρεση λύσης έτσι ώστε να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο Προϊστάμενος της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα Bild.

Ο Peter Altmaier ο οποίος είναι ο προϊστάμενος της ομοσπονδιακής καγκελαρίας και ομοσπονδιακός υπουργός Ειδικών Καθηκόντων σε συνέντευξη του στην κυριακάτικη Bild ανέφερε χαρακτηριστικά:

Θεωρώ ότι υπάρχει η πιθανότητα να εξευρεθεί τελικά

μια λύση για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

«Για μας ως γερμανική κυβέρνηση είναι σαφές ότι θέλουμε να παραμείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στο τρέχον ελληνικό πρόγραμμα και εργαζόμαστε γι΄αυτό» πρόσθεσε σύμφωνα με την εφημερίδα.

Την ίδια στιγμή, το Spiegel online σε άρθρο του την Κυριακή γράφει, πως στο παρασκήνιο οι τόνοι μεταξύ του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, είναι «συμφιλιωτικοί».

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρείται μεγαλύτερη κινητικότητα στην Ελλάδα από ό,τι τους τελευταίους μήνες» σχολίασε χαρακτηριστικά μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, το οποίο επίσης επαίνεσε την προθυμία του Αλέξη Τσίπρα να διαπραγματευτεί περαιτέρω μέτρα.

Να θυμίσουμε, πως την Παρασκευή σε δηλώσεις προέβη και εκπρόσωπος του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ διατυπώνοντας την άποψη, πως στις συζητήσεις διαφαίνεται μεγάλη πρόοδος.

Διαβάστε επίσης:

Αξιωματούχος της Ε.Ε.: «Η Ελλάδα δεν έχει ολοκληρώσει τα 9 από τα 15 προαπαιτούμενα»

The post Βερολίνο: Πιθανή η εύρεση λύσης για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα