Υπ. Συμβούλιο: Το πλάνο για την Παιδεία και το ζήτημα των πυρκαγιών

14:21 28/8/2017 - Πηγή: iPop
Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τις θερινές διακοπές, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η προετοιμασία ενόψει της ΔΕΘ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε επίσης το νομοθετικό έργο της Κυβέρνησης για το προσεχές διάστημα.

Παράλληλα, οι Υπουργοί περιέγραψαν τις εκκρεμότητες

που υπάρχουν απ’ το τρέχον πρόγραμμα, με στόχο ο Αύγουστος του 2018 να σημάνει το οριστικό τέλος των μνημονίων για τη χώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, απ’ το βήμα της ΔΕΘ, αναμένεται να περιγράψει αναλυτικά το πλάνο της Κυβέρνησης για έξοδο απ’ το Μνημόνιο και την επιτροπεία, αλλά και να δώσει λεπτομέρειες για ένα προοδευτικό πολιτικό σχέδιο με επίκεντρο την δίκαιη ανάπτυξη.

Στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι η προετοιμασία του εδάφους για την οριστική έξοδο της χώρας στις αγορές, την ενίσχυση της ανάπτυξης με τη προσέλκυση νέων επενδύσεων και με την υλοποίηση των αναγκαίων θεσμικών μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου αποφασίστηκε να τεθεί σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς η πρόταση του υπουργού Παιδείας για τις αλλαγές στην Παιδεία και ειδικότερα στο Λύκειο.

Η πρόταση για την Παιδεία:

Η πρόταση της Κυβέρνησης αφορά τη δομή του λυκείου και περιλαμβάνει την επέκταση της υποχρεωτικής σταδιακά σε Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου.
Έτσι, το σχολικό έτος 2019-20 η υποχρεωτική εκπαίδευση θα έχει επεκταθεί και στις τρεις βαθμίδες: Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο.

Αναφορικά με τις Πανελλήνιες, το παλιό σύστημα θα αντικατασταθεί με ένα νέο μικτό σύστημα στο οποίο θα προσμετρώνται κατά ένα ποσοστό οι συνολικές ενδοσχολικές επιδόσεις στη Γ´ λυκείου και κατά ένα ποσοστό απ’ τις εξετάσεις που θα ακολουθούν.

Τέλος, τέθηκε επί τάπητος η αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου ώστε οι καμένες περιοχές μετά τις πυρκαγιές, να κηρυχτούν άμεσα αναδασωτέες.

Στο ζήτημα των πυρκαγιών αποφασίστηκε η όσο το δυνατόν συντομότερη, υλοποίηση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων, καθώς και η φυσική ή τεχνητή αναδάσωση των εκτάσεων αυτών.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

The post Υπ. Συμβούλιο: Το πλάνο για την Παιδεία και το ζήτημα των πυρκαγιών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα