Οι Θεσμοί περιμένουν τις αντιπροτάσεις της Αθήνας

20:39 15/2/2017 - Πηγή: iPop

Μήνυμα προς την Κυβέρνηση ότι οι Θεσμοί περιμένουν τις αντιπροτάσεις της Αθήνας έστειλε ο Pierre Moscovici ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας και με δεδομένο ότι ο χρόνος πιέζει για κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο Ευρωπαίος Επίτροπος είπε συγκεκριμένα ότι οι Θεσμοί αναμένουν τις αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις μέχρι τη Δευτέρα, όποτε και θα γίνει η συνεδρίαση του Eurogroup.

«Δεν χρειαζόμαστε λιτότητα, αλλά ευημερία», τόνισε ο κ. Moscovici.

Ο ίδιος εξέφρασε για ακόμα μια φορά την άποψη «υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας, αλλά υπάρχει επίσης και η ανάγκη μεταρρυθμίσεων», υπογραμμίζοντας πως «θα πρέπει να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ της δημοσιονομικής ισορροπίας και της ευημερίας».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ο οποίος νωρίτερα μέσα στην ημέρα συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, επανέλαβε ότι η συμφωνία είναι κοντά, όμως, ο ίδιος δεν βρίσκεται στην Αθήνα για να διαπραγματευτεί, αλλά για να εξετάσει τις πιθανές επιλογές με την Κυβέρνηση.

Τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία είναι ενθαρρυντικά και «πρέπει να βασιστούμε σε αυτούς τους αριθμούς», σημείωσε ο ίδιος.

Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το απόγευμα της Τετάρτης, ο κ. Moscovici επισήμανε ότι έχει απομακρυνθεί πλέον η απειλή του Grexit, «για την αποτροπή του οποίου έχω αναλώσει πολλές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια».

Dijsselbloem: Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει χωρίς το ΔΝΤ

Σε δηλώσεις βόμβα προχώρησε ο επικεφαλής του Eurogroup, οι οποίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την Τετάρτη. Ο J. Dijsselbloem υποστήριξε ότι χωρίς το ΔΝΤ η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financieele Dagblad, ο Dijsselbloem, μιλώντας την Τρίτη στο ολλανδικό Κοινοβούλιο, εξέφρασε την άποψη ότι εάν το ΔΝΤ δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα, τότε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο J. Dijsselbloem πρόσθεσε ότι η δουλειά του ως επικεφαλής του Eurogroup είναι να προσπαθήσει να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην Ελλάδα καθώς αυτό θα λειτουργήσει προς το συμφέρον όλων των πλευρών, από πολιτικής και οικονομικής πλευράς.

The post Οι Θεσμοί περιμένουν τις αντιπροτάσεις της Αθήνας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα