Πες αντίο στη ζάχαρη και βάλε αυτές τις γλυκαντικές ουσίες στη διατροφή σου

19:17 15/2/2017 - Πηγή: iPop

Αν ανήκεις στην κατηγορία όσων λατρεύουν τα γλυκά και η ζάχαρη κυριαρχεί σε όλες τις τροφές, τις οποίες καταναλώνεις καθημερινά ίσως ήρθε η ώρα να το αλλάξεις αυτό. Δεν χρειάζεται να στερηθείς την ζάχαρη. Απλά θα την αντικαταστήσεις με υποκατάστατά της. Δες ποια είναι αυτά.

Σιρόπι σφενδάμου

Το σιρόπι σφενδάμου δημιουργείται με βρασμό του χυμού από πλατάνια. Το σιρόπι στη συνέχεια ξηραίνεται σε σκόνη και πωλείται ως ζάχαρη. Το σιρόπι σφενδάμου αν και περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, παρόλα αυτά το ποσοστό είναι πολύ μικρό. Για παράδειγμα, μία κουταλιά παρέχει περίπου

το 1% των καθημερινών σου αναγκών για ασβέστιο, κάλιο και σίδηρο. Ωστόσο περιέχει μια αρκετά σταθερή ποσότητα μαγνησίου, ένα μέταλλο που βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύει την υγεία του δέρματος και των οστών.

Μέλι

Το μέλι έχει θεωρηθεί το νέκταρ των θεών και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την επούλωση πληγών, ενώ καταπολεμά τις λοιμώξεις. Προσφέρει, επίσης, μια σειρά από άλλα οφέλη για την υγεία, εφ ‘όσον δεν το παρακάνεις. Αυτό το φυσικό γλυκαντικό έχει αποδειχθεί ότι διαθέτει μικρές ποσότητες θρεπτικών ουσιών, όπως τα αντιοξειδωτικά, και αντιβακτηριακές και αντι-φλεγμονώδεις ενώσεις.

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, διαπίστωσε ότι η καθημερινή κατανάλωση μελιού προσφέρει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών. Μια ακόμη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μέμφις διαπίστωσε ότι οι αθλητές, οι οποίοι έτρωγαν μέλι είχαν σταθερότερα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σε σύγκριση με την κατανάλωση άλλων πηγών υδατανθράκων.

Ζάχαρη καρύδας

Η ζάχαρη καρύδας έχει περίπου 15 θερμίδες και τέσσερα γραμμάρια ζάχαρης ανά κουταλάκι του γλυκού. Η ζάχαρη καρύδας παρέχει μικρές ποσότητες θρεπτικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων του σιδήρου, του χαλκού, του ψευδάργυρου, του κάλιου, του φώσφορου, του μαγνησίου, του ασβεστίου, και αντιοξειδωτικών. Η ζάχαρη καρύδας είναι, επίσης, φιλική στο περιβάλλον, καθώς η ανάπτυξη των δένδρων καρύδας απαιτει ελάχιστες ποσότητες νερού.

Η γεύση της ζάχαρης καρύδας είναι παρόμοια με αυτή της μαύρης ζάχαρης, αφού πολλοί άνθρωποι την χρησιμοποιούν ως υποκατάστατό της στις συνταγές, οι οποίες απαιτούν καστανή ζάχαρη.

Μελάσα

Η μελάσα δημιουργείται από ζαχαροκάλαμο και είναι ένα 100% φυσικό προϊόν. Παρασκευάζεται με την παλιά παραδοσιακή συνταγή, η οποία της δίνει μοναδική γεύση, ενώ διατηρεί τα θρεπτικά της συστατικά. Είναι γλυκαντική ουσία, η οποία μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό υποκατάστατο της ζάχαρης. Περιέχει πολλά ανόργανα και οργανικά στοιχεία φυτικής προέλευσης, τα οποία γι’ αυτό το λόγο είναι πλήρως αφομοιώσιμα και αβλαβή για τον οργανισμό. Έχει αφαιρεθεί η ζάχαρη και δεν περιέχει καμία λιπαρή ουσία, επομένως έχει πολύ λίγες θερμίδες, περίπου 25 ανά κάθε κουταλιά του γλυκού και περιέχει φυσικά σάκχαρα, τα οποία αφομοιώνονται πλήρως από τον οργανισμό.

Photos: Uses of Coconut, Getty, Return2Health

The post Πες αντίο στη ζάχαρη και βάλε αυτές τις γλυκαντικές ουσίες στη διατροφή σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα