Eide: «Ανάγκη εξασφάλισης εμπιστοσύνης μεταξύ των κοινοτήτων»

19:45 15/2/2017 - Πηγή: iPop

Για την ανάγκη να εξασφαλιστεί η εμπιστοσύνη των κοινοτήτων, η οποία χάθηκε κατά τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, έκανε λόγο ο γ.γ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Espen Barth Eide, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Mustafa Akıncı την Τετάρτη.

Ο Espen Barth Eide σχολίασε τις αντιδράσεις των Τουρκοκυπρίων, μετά την απόφαση της κυπριακής Βουλής για τίμηση της επετείου του ενωτικού δημοψηφίσματος

του 1950 στα σχολεία μέσης εκπαίδευσης.

Όταν ρωτήθηκε εάν βλέπει στην ελληνοκυπριακή πλευρά θέληση για αλλαγή της απόφασης της Βουλής, ο γ.γ. του ΟΗΕ απάντησε ότι αυτό αποτελεί μια καλή ερώτηση, «αλλά γίνεται στο λάθος άτομο». Ανέφερε δε ότι και ο ίδιος περιμένει να δει το αποτέλεσμα της αυριανής συνάντησης του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Mustafa Akıncı, από τη στιγμή που αυτό το θέμα είναι ανάμεσα στα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους.

Από την πλευρά του ο Mustafa Akıncı, ζήτησε με επιστολή του, παρέμβαση του γ.γ. του ΟΗΕ, António Guterres, προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση της κυπριακής Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε, μάλιστα, ότι ο κ. Αναστασιάδης αγνοεί πόσο σημαντικό είναι αυτό το ζήτημα για την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Ο κ. Αναστασιάδης δεν μπόρεσε να καταλάβει τη βαρύτητα που έχει το ζήτημα για την τουρκοκυπριακή κοινότητα, το προσεγγίζει περιφρονητικά και δεν θέλει να καταλάβει τις διαστάσεις του

Διαβάστε το ρεπορτάζ του ipop.gr για το Κυπριακό:

Επίλυση ή ναυάγιο; Οι συζητήσεις για το Κυπριακό σε ελεύθερη μετάφραση (Photos-Videos)

Photo: norwayvisas

The post Eide: «Ανάγκη εξασφάλισης εμπιστοσύνης μεταξύ των κοινοτήτων» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα