Οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές παραγωγές του κόσμου αναστέλλουν την κυκλοφορία ταινιών στην Ρωσία – Τι δηλώνουν;

11:40 1/3/2022 - Πηγή: iPop

Η Disney διακόπτει όλες τις κινηματογραφικές παραγωγές στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της επερχόμενης ταινίας της Pixar Turning Red, επικαλούμενη την «απρόκλητη εισβολή στην Ουκρανία και την τραγική ανθρωπιστική κρίση». Πέρα από την Disney, όμως, ενώ ο πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία και άλλες μεγάλες κινηματογραφικές

παραγωγές ακολουθούν την ίδια κοινή γραμμή.

«Θα λάβουμε μελλοντικές επιχειρηματικές αποφάσεις με βάση την εξελισσόμενη κατάσταση», δήλωσε η Disney τη Δευτέρα, 28/2. «Εν τω μεταξύ, δεδομένης της κλίμακας της αναδυόμενης προσφυγικής κρίσης, εργαζόμαστε με τους εταίρους μας ΜΚΟ για την παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας».

Πώς μπορείς να προστατέψεις τον εαυτό σου σε περίπτωση πολέμου; – Αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις

Αναστέλλονται κινηματογραφικές παραγωγές στη Ρωσία: Τι δηλώνουν τα κορυφαία studios του κόσμου;

Το «Turning Red», μια οικογενειακή και παιδική ταινία για ένα κορίτσι που μετατρέπεται σε κόκκινο πάντα όταν είναι ενθουσιασμένη, είχε προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα στη Ρωσία στις 10 Μαρτίου.

Πολλές σημαντικές ταινίες αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της ταινίας της Warner Bros «The Batman», η οποία θα ξεκινούσε να προβάλλεται την Παρασκευή, 4/3, στη Ρωσία. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Disney, η Warner Bros δήλωσε: «Υπό το φως της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία, η WarnerMedia διακόπτει την κυκλοφορία της ταινίας μεγάλου μήκους «The Batman» στη Ρωσία. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση καθώς εξελίσσεται. Ελπίζουμε σε μια γρήγορη και ειρηνική επίλυση αυτής της τραγωδίας».

2 ντοκιμαντέρ για να δεις και να καταλάβεις καλύτερα τι γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία

Μετά τη Disney και τη Warner Bros, η Sony Pictures ανακοίνωσε ότι θα διακόψει επίσης όλες τις κινηματογραφικές της κυκλοφορίες στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του «Morbius», στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Jared Leto ως αντιήρωας της Marvel και επρόκειτο να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαρτίου.

«Δεδομένης της συνεχιζόμενης στρατιωτικής δράσης στην Ουκρανία και της συνακόλουθης αβεβαιότητας και ανθρωπιστικής κρίσης που εκτυλίσσεται σε αυτήν την περιοχή, θα σταματήσουμε τις προγραμματισμένες μας κινηματογραφικές κυκλοφορίες στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της επερχόμενης κυκλοφορίας του Morbius», δήλωσε εκπρόσωπος της Sony Pictures. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με όλους όσους έχουν επηρεαστεί και ελπίζουμε ότι αυτή η κρίση θα επιλυθεί γρήγορα».

Άλλες ταινίες της Warner Bros που πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα στη Ρωσία ήταν το «Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore» στις 14 Απριλίου και η ταινία κινουμένων σχεδίων «DC League of Super-Pets» στις 19 Μαΐου.

Η είδηση ​​έρχεται καθώς το Netflix επιβεβαίωσε ότι θα αρνηθεί να μεταδώσει τη ρωσική κρατική προπαγάνδα , ενόψει ενός νόμου που θα τεθεί σε ισχύ στη χώρα την 1η Μαρτίου.

Ο νόμος απαιτεί από υπηρεσίες ροής με περισσότερους από 100.000 καθημερινούς χρήστες να μεταφέρουν 20 μεγάλα ρωσικά ομοσπονδιακά τηλεοπτικά κανάλια, πολλά από τα οποία μεταδίδουν την προπαγάνδα του Κρεμλίνου.

«Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, δεν σκοπεύουμε να προσθέσουμε αυτά τα κανάλια στην υπηρεσία μας», δήλωσε εκπρόσωπος του Netflix στο Hollywood Reporter. Το Netflix αρνήθηκε να σχολιάσει εάν ο πόλεμος είχε αντίκτυπο στα επεκτατικά σχέδιά του στη Ρωσία.

Το Σαββατοκύριακο, η Ουκρανική Ακαδημία Κινηματογράφου δημιούργησε μια ηλεκτρονική αίτηση που ζητούσε διεθνές μποϊκοτάζ του ρωσικού κινηματογράφου και της ρωσικής κινηματογραφικής βιομηχανίας μετά την εισβολή.

Πώς μπορώ να προσφέρω βοήθεια στην Ουκρανία;

Αν και δεν είναι μια κρίσιμη αγορά για τις κυκλοφορίες του Χόλιγουντ, η Ρωσία είναι αρκετά σημαντική, με 601 εκατομμύρια δολάρια στο box office το 2021, ή περίπου το 2,8% των παγκόσμιων πωλήσεων εισιτηρίων, που ανήλθαν συνολικά σε 21,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Comscore.

Την τελευταία δεκαετία, η Disney στόχευσε όλο και περισσότερο το ρωσικό κοινό με ταινίες που έγιναν για την τοπική αγορά, με τη Disney Ρωσίας τον Δεκέμβριο να κυκλοφορεί το «The Last Warrior: A Messenger of Darkness». 

Το Hollywood Reporter έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι πολλά στελέχη στούντιο παλεύουν με το ζήτημα της Ρωσίας, καθώς οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις. «Αν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θέλουν να αποκόψουν τη Ρωσία από τον υπόλοιπο κόσμο, τότε πώς θα προχωρήσουμε και θα κυκλοφορούσαμε τις ταινίες μας εκεί;» δήλωσε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές παραγωγές του κόσμου αναστέλλουν την κυκλοφορία ταινιών στην Ρωσία – Τι δηλώνουν; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα