Οι Λονδρέζικοι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι γίνονται πράσινοι

16:00 7/10/2014 - Πηγή: iPop

Οι γνωστοί Λονδρέζικοι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι γίνονται πράσινοι και πρόκειται να λειτουργούν ως σταθμοί για φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών με την χρήση της ηλιακής ενέργειας!

Οι πρώτοι 6 solarboxes μοιράστηκαν στο Λονδίνο με τον πρώτο να κάνει την εμφάνιση του στη Tottenham Court Road. Η χρήση τους θα είναι δωρεάν, αν και διαφημίσεις θα παίζουν όσο οι χρήστες περιμένουν

να φορτίσουν τις συσκευές τους!

Οι κλασικοί, πλέον, κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι είναι πλέον παρελθόν καθώς η πλειοψηφία τους είναι εκτός χρήσης. Γι αυτό το λόγο οι υπεύθυνοι ψάχνουν εναλλακτικές χρήσεις τους, οι επικρατέστερες ιδέες μέχρι στιγμής είναι να μετατραπούν σε μικρογραφίες βιβλιοθηκών ή να γεμίσουν με ιατρικό εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης.

Το εξωτερικό κομμάτι των τηλεφωνικών θαλάμων δεν θα αλλάξει σε κάτι πέρα από το χρώμα και τους ηλιακούς συλλέκτες που θα τοποθετηθούν στην οροφή. Εσωτερικά τα τηλέφωνα θα αφαιρεθούν και θα τοποθετηθούν φορτιστές οι οποίοι θα εξυπηρετούν διάφορα μοντέλα smartphone και μία οθόνη στην οποία θα προβάλλονται οι διαφημίσεις.

H οθόνη λειτουργεί επίσης σαν προστασία των θαλάμων από τους βανδαλιστές καθώς έχει αισθητήρες κίνησης και στέλνουν σήμα όταν αισθανθούν κάποια βίαιη κίνηση! Παράλληλα τα Solarboxes θα κλειδώνουν το βράδυ!

Η ιδέα ήταν των Harold Craston και Kirsty Kenny, 2 φοιτητών του London School of Economics, οι οποίοι στα πλαίσια των σπουδών του ερευνούσαν νέους τρόπους για να αξιοποιηθούν οι δημόσιοι χώροι!

Το κάθε solarbox θα μπορεί αν φορτίσει πάνω από 100 συσκευές καθημερινά και μπορεί να προσφέρει 20% μπαταρία με 10 λεπτά φόρτισης.

Photos: .independent.co.uk

The post Οι Λονδρέζικοι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι γίνονται πράσινοι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα