Πού ξοδεύουν τα λεφτά τους οι υπερβολικά πλούσιοι

12:30 7/10/2014 - Πηγή: iPop

Ξέχνα τα σπορ αυτοκίνητα, τα διαμάντια και τα σκάφη αναψυχής. Οι υπερβολικά πλούσιοι -παγκοσμίως, γιατί στην Ελλάδα δεν έχουν μείνει και πολλοί- προτιμούν να ξοδεύουν τα χρήματά τους σε διακοπές, διασκέδαση και συλλεκτικά αντικείμενα.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Spectrem Group, οι Αμερικανοί που έχουν περιουσία πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια αυτοχαρακτηρίζονται ως σεμνοί, αλλά στην πραγματικότητα

ξοδεύουν πολύ. Περισσότεροι από τους μισούς συμφώνησαν με τη δήλωση ότι «η αποταμίευση και η επένδυση των χρημάτων μου, μου δίνει μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη δαπάνη τους».

Ωστόσο, οι αριθμοί των δαπανών τους δείχνουν ότι εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα καλύτερα πράγματα στη ζωή ή, τουλάχιστον, τις καλύτερες εμπειρίες στη ζωή.

Το 60% ξοδεύει περισσότερα από $10.000 το χρόνο για διακοπές ή ταξίδια αναψυχής, περισσότερα από κάθε κατηγορία. Περισσότερο από το ένα τέταρτο από αυτούς ξοδεύουν περισσότερα από $ 25.000 για ταξίδια και το 14% ξοδεύουν περισσότερα από $ 50.000.

Αντίθετα, τα κοσμήματα, τα αυτοκίνητα και τα σκάφη δεν ήταν τόσο δημοφιλή. Περισσότερα από τα τρία τέταρτα των πλουσίων που ερωτήθηκαν δεν ξοδεύουν χρήματα για σκάφη. Μόνο το 30% ξοδεύουν περισσότερα από $ 10.000 για κοσμήματα το χρόνο και λιγότεροι από ένας στους πέντε από αυτούς ξόδεψε περισσότερα από 50.000 δολάρια για ένα αυτοκίνητο. (Σημειωτέον ότι οι λίγοι πλούσιοι που αγαπούν τα αυτοκίνητα ξόδεψαν μεγάλα ποσά: το 10% είπαν ότι δαπάνησαν $ 100.000 ή περισσότερο).

Ίσως η τάση προς τη μεγαλύτερη επίδειξη πλούτου σε ιδιωτικό επίπεδο είναι ο λόγος που οι δαπάνες για τις συνδρομές σε λέσχες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα δύο τρίτα των πλουσίων ξοδεύουν χρήματα σε κλαμπ και σχεδόν ένας στους πέντε ξοδεύει περισσότερα από $ 10.000 το χρόνο για τις τέχνες και την ψυχαγωγία. Το 60% δαπανούν χρήματα για συλλεκτικά αντικείμενα, που πολλοί προτιμούν να αντιμετωπίζουν ως επένδυση.

Η πλούσια, επίσης, δαπανούν περισσότερα χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς από ό, τι στην πολιτική. Περισσότεροι από τους μισούς έκαναν πολιτικές συνεισφορές, αν και οι περισσότεροι έδωσαν ποσά κάτω από $ 10.000. Το 58%, ωστόσο, έκανε δωρεές για φιλανθρωπικούς σκοπούς πάνω από $ 10.000 το χρόνο, ενώ το 25% έκανε δωρεές άνω των $ 25.000.

The post Πού ξοδεύουν τα λεφτά τους οι υπερβολικά πλούσιοι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα