Διάγγελμα Ρέντσι αφού κλείσουν οι κάλπες

19:25 4/12/2016 - Πηγή: iPop

«Ναι» ή «όχι» στην συνταγματική μεταρρύθμιση με την οποία σταματούν Βουλή και Γερουσία να έχουν αλληλοεπικαλυπτόμενο ρόλο καλούνται να πουν μέχρι τις 00:00 ώρα Ελλάδος οι Ιταλοί, δείχνοντας την στήριξή τους ή μη στην πρόταση του Πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Ο Ματέο Ρέντσι θα απευθύνει διάγγελμα προς τον ιταλικό λαό στη 01:00 ώρα Ελλάδος, μια ώρα δηλαδή αφού κλείσουν οι κάλπες.

Κι ενώ η Ευρώπη ανακουφίστηκε προσωρινά απ’ το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αυστρία, πλέον τα βλέμματα όλων είναι

στραμμένα στο αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος, το αποτέλεσμα του οποίου αναμένεται να επηρεάσει τις ισορροπίες στην Ε.Ε.

Μέχρι τις 20:00 το απόγευμα της Κυριακής η προσέλευση στις κάλπες είχε φθάσει το 56%, ποσοστό ικανοποιητικό, ειδικά αν το συγκρίνει κανείς με την προσέλευση στο δημοψήφισμα του 2006, η οποία ήταν στο μισό.

Οι κάλπες, όπως προαναφέρθηκε, κλείνουν τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος και μέχρι τότε 47 εκατομμύρια Ιταλοί καλούνται ν’ ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Χωρίς… ταυτότητα ο Ρέντσι στο εκλογικό κέντρο!

Ένα απ’ τα αστεία σκηνικά του ιταλικού δημοψηφίσματος ήταν σίγουρα το γεγονός ότι ο Ρέντσι πήγε να ψηφίσει χωρίς να έχει μαζί του την ταυτότητά του!

Ο ίδιος εισήλθε στο κέντρο κι είπε στην εφορευτική: «Δεν έχω ταυτότητα μαζί μου, αλλά ελπίζω να με αναγνωρίζετε!».

Τότε, ένα μέλος της εφορευτικής του είπε: «Μην ανησυχείτε, σας αναγνωρίζουμε».

Ο Μπερλουσκόνι λέει «ciao» στον Ρέντσι

Ο πρώην Ιταλός Πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παρακίνησε τους πολίτες να ψηφίσουν προκειμένου να μπορέσουν να πουν «ciao» στον Ρέντσι, υπονοώντας φυσικά πως αν ψηφίσουν «όχι» θα «διώξουν» τον Πρωθυπουργό.

Πηγαίνετε να ψηφίσετε. Μη χάσετε την ευκαιρία να πείτε ciao, να κάνετε κάτι για την Ιταλία

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τι ψηφίζουν σήμερα οι Ιταλοί.

Photo: Reuters

The post Διάγγελμα Ρέντσι αφού κλείσουν οι κάλπες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα