Έκλεισαν οι κάλπες στην Αυστρία- Αγωνία για το εκλογικό αποτέλεσμα

17:31 4/12/2016 - Πηγή: iPop

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στην Αυστρία, με τις κάλπες να κλείνουν και την καταμέτρηση να ξεκινάει αμέσως προκειμένου να μάθουμε εάν η Αυστρία θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα αποκτήσει ακροδεξιό Πρόεδρο.

Στο μεταξύ, ο υποψήφιος Πρόεδρος Νόρμπερτ Χόφερ, δέχθηκε μέσα στην ημέρα σειρά μηνυμάτων υποστήριξης απ’ την ευρωπαϊκή ακροδεξιά. Συγκεκριμένα, η Μαρίν Λε Πεν, ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Ολλανδίας αλλά και ο εκπρόσωπος του ακροδεξιού κόμματος της Γερμανίας έδειξαν σήμερα την υποστήριξή τους στον υποψήφιο Πρόεδρο.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τον Μάιο

είχε κερδίσει με μικρή διαφορά ο φιλελεύθερος οικολόγος υποψήφιος, Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, ωστόσο, το κόμμα του Χόφερ αμφισβήτησε το αποτέλεσμα κι έτσι έγιναν επαναληπτικές εκλογές.

Ο Αυστριακός Ευρωβουλευτής Ότμαρ Κάρας τόνισε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Η σημερινή ψήφος θα καθορίσει τον ρόλο της Αυστρίας στην Ευρώπη και τη φήμη της στον κόσμο. Είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε μαζί τον λαϊκιστικό εθνικισμό, αντιμετωπίζοντας από κοινού τις προκλήσεις της εποχής μας

Πότε θα έχουμε τα πρώτα ασφαλή αποτέλεσμα;

Πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα αναφέρουν ότι το ποιος θα βρεθεί για τα επόμενα έξι χρόνια στο ύπατο αξίωμα της Αυστρίας θα το γνωρίζουμε το απόγευμα της Δευτέρας ή ακόμη και το πρωί της Τρίτη.

Στις 20:30 (ώρα Ελλάδας) αναμένεται το προσωρινό τελικό αποτέλεσμα, χωρίς όμως τις επιστολικές ψήφους.

Photo: The Guardian

The post Έκλεισαν οι κάλπες στην Αυστρία- Αγωνία για το εκλογικό αποτέλεσμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα