Αυστρία: Ήττα του Χόφερ δείχνει το πρώτο exit poll- Αναμονή για τα αποτελέσματα

18:21 4/12/2016 - Πηγή: iPop

Ήττα του ακροδεξιού Νόρμπερτ Χόφερ και νίκη του Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν δείχνει το πρώτο exit poll στην Αυστρία, το οποίο ήρθε στη δημοσιότητα λίγη ώρα αφότου έκλεισαν οι κάλπες.

Το πρώτο exit poll της εταιρείας Sora, δίνει συγκεκριμένα στον Βαν Ντερ Μπέλεν ποσοστό 53,6% και στον ακροδεξιό

Χόφερ 46,4%.

Όσον αφορά τις ψήφους, το exit poll δείχνει ότι ο Ντερ Μπέλεν έλαβε 2.072.000 ψήφους και ο Χόφερ 1.907.000.

#AUSTRIA: proiezione SORA/ORF, Van der Bellen 2.072.000 voti e Hofer 1.907.000

— YouTrend (@you_trend) December 4, 2016

Όπως είναι φυσικό οι υποστηρικτές του Ντερ Μπέλεν πανηγυρίζουν. Ο επικεφαλής της καμπάνιας μάλιστα στις πρώτες του δηλώσεις έκανε λόγο για «μεγάλη ανακούφιση».

Η αγωνία κορυφώνεται, ωστόσο, με όλους να στρέφουν τα βλέμματά τους στα επόμενα exit polls και φυσικά στα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα.

Στο μεταξύ, ο υποψήφιος Πρόεδρος Νόρμπερτ Χόφερ, δέχθηκε μέσα στην ημέρα σειρά μηνυμάτων υποστήριξης απ’ την ευρωπαϊκή ακροδεξιά. Συγκεκριμένα, η Μαρίν Λε Πεν, ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Ολλανδίας αλλά και ο εκπρόσωπος του ακροδεξιού κόμματος της Γερμανίας έδειξαν σήμερα την υποστήριξή τους στον υποψήφιο Πρόεδρο.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τον Μάιο είχε κερδίσει με μικρή διαφορά ο φιλελεύθερος οικολόγος υποψήφιος, Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, ωστόσο, το κόμμα του Χόφερ αμφισβήτησε το αποτέλεσμα κι έτσι έγιναν επαναληπτικές εκλογές.

Photo: AFP

The post Αυστρία: Ήττα του Χόφερ δείχνει το πρώτο exit poll- Αναμονή για τα αποτελέσματα appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
austria exit poll
Τυχαία Θέματα