Νέος Πρόεδρος της Αυστρίας ο Ντερ Μπέλεν- Η παραδοχή της ήττας απ’ τον Χόφερ

18:34 4/12/2016 - Πηγή: iPop

Ήττα του ακροδεξιού Νόρμπερτ Χόφερ και νίκη του Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν δείχνει το πρώτο exit poll στην Αυστρία, το οποίο ήρθε στη δημοσιότητα λίγη ώρα αφότου έκλεισαν οι κάλπες. Με βάση τα εν λόγω αποτελέσματα νέος Πρόεδρος της Αυστρίας είναι ο Ντερ Μπέλεν, ενώ το τελικό αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί αύριο αφού ολοκληρωθεί η καταμέτρηση και των επιστολικών ψήφων

των ομογενών.

Το πρώτο exit poll της εταιρείας Sora, δίνει συγκεκριμένα στον Βαν Ντερ Μπέλεν ποσοστό 53,6% και στον ακροδεξιό Χόφερ 46,4%.

Όσον αφορά τις ψήφους, το exit poll δείχνει ότι ο Ντερ Μπέλεν έλαβε 2.072.000 ψήφους και ο Χόφερ 1.907.000.

#AUSTRIA: proiezione SORA/ORF, Van der Bellen 2.072.000 voti e Hofer 1.907.000

— YouTrend (@you_trend) December 4, 2016

Όπως είναι φυσικό οι υποστηρικτές του Ντερ Μπέλεν πανηγυρίζουν. Ο επικεφαλής της καμπάνιας μάλιστα στις πρώτες του δηλώσεις έκανε λόγο για «μεγάλη ανακούφιση».

Απ’ την πλευρά του ο εκπρόσωπος της καμπάνιας του Χόφερ παραδέχθηκε την ήττα του κόμματος και έδωσε συγχαρητήρια στον Ντερ Μπέλεν, σε δηλώσεις του στην δημόσια τηλεόραση.

Η πρώτη αντίδραση του Χόφερ

Μ’ ένα μήνυμα στο Facebook ο Χόφερ παραδέχθηκε την ήττα του, ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν και συνεχάρη τον αντίπαλό του για την νίκη του.

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες!

Σας ευχαριστώ. Με υποστηρίξατε πολύ και είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι αυτό δεν λειτούργησε. Θα ήθελα να δώσουμε προσοχή μας στην Αυστρία μας.

Συγχαίρω τον Van der Bellen για την επιτυχία του και παρακαλώ όλους τους Αυστριακούς να εργαστούμε από κοινού. Είμαστε όλοι Αυστριακοί, δεν έχει σημασία τι αποφασίσαμε στην κάλπη.
Ζήτω η πατρίδα μας η Αυστρία.

Norbert Hofer».

Στο μεταξύ, ο υποψήφιος Πρόεδρος Νόρμπερτ Χόφερ, δέχθηκε μέσα στην ημέρα σειρά μηνυμάτων υποστήριξης απ’ την ευρωπαϊκή ακροδεξιά. Συγκεκριμένα, η Μαρίν Λε Πεν, ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Ολλανδίας αλλά και ο εκπρόσωπος του ακροδεξιού κόμματος της Γερμανίας έδειξαν σήμερα την υποστήριξή τους στον υποψήφιο Πρόεδρο.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τον Μάιο είχε κερδίσει με μικρή διαφορά ο φιλελεύθερος οικολόγος υποψήφιος, Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, ωστόσο, το κόμμα του Χόφερ αμφισβήτησε το αποτέλεσμα κι έτσι έγιναν επαναληπτικές εκλογές.

Photo: AFP

The post Νέος Πρόεδρος της Αυστρίας ο Ντερ Μπέλεν- Η παραδοχή της ήττας απ’ τον Χόφερ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα