Ο Τσίπρας στο Νταβός πρωταγωνιστής στα διεθνή Μέσα

08:06 22/1/2016 - Πηγή: iPop

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός απασχόλησε ιδιαίτερα τα διεθνή Μέσα, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να πρωταγωνιστεί την Παρασκευή σε πολλά πρωτοσέλιδα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα σχόλια είναι θετικά για τις παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα, με τις γερμανικές Bild και Die Welt, ωστόσο,

να κατακρίνουν τα όσα είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τον κ. Σόιμπλε.

Reuters

«Το ΔΝΤ επαναλαμβάνει τη θέση του για «σημαντική» ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Δηλώνει έτοιμο να υποστηρίξει την Ελλάδα μόνον όμως εφόσον γίνει «σημαντική» ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της».

Spiegel

«Ο Τσίπρας και ο Σόιμπλε κάνουν λόγο για ντροπή στα σύνορα της Ευρώπης». Μπορεί να διαφωνούν σχεδόν στα πάντα, όμως συμφώνησαν για το προσφυγικό, σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό.

Handelsblatt

«Η μοναδική διέξοδος της Ευρώπης». Και η Handelsblatt σχολιάζει πως όσο και να διαφωνούν Σόιμπλε και Τσίπρα στα οικονομικά θέματα, υπάρχει κοινή αντίληψη για το προσφυγικό και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Bild

«Ο Σόιμπλε κατσαδιάζει τον Τσίπρα». Η Bild τονίζει πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να κάνει και να μην βασίζεται μόνο στο ασφαλιστικό, ενώ σχολιάζει πως ο Σόιμπλε απέρριψε εκ νέου το αίτημα για ελάφρυνση του χρέους.

Die Welt

Με νέο δημοσίευμα η Die Welt επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας πως ο «ο Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός».

Ο υπότιτλος του άρθρου συνεχίζει στο ίδιο ύφος «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός γίνεται ρεζίλι στο Νταβός. Με έλλειψη οικονομικών γνώσεων και μετωπικές επιθέσεις κατά του υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε. Αυτός, ωστόσο, απαντά με σικ».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζεται από τη εφημερίδα ως «ξεροκέφαλος Πρωθυπουργός, που δεν βγάζει τη χώρα του από την κρίση, στον οποίο επιτράπηκε να συμμετάσχει σε ένα πάνελ υψηλού επιπέδου».

The post Ο Τσίπρας στο Νταβός πρωταγωνιστής στα διεθνή Μέσα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα