Τι απάντησε ο Δρίτσας για την παραίτηση που ζητά ο Βαρβιτσιώτης;

23:16 21/1/2016 - Πηγή: iPop

Να παραιτηθεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θ. Δρίτσας ζητά ο Μ. Βαρβιτσιώτης έπειτα από το κλείσιμο της συμφωνίας για την πώληση του ΟΛΠ.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ζητάει από τον κ. Δρίτσα να παραιτηθεί καθώς, όπως τονίζει, «είναι έκθετος διότι «όταν ήταν στην αντιπολίτευση διαδήλωνε στους δρόμους κατά της ιδιωτικοποίησης».

Για τον ίδιο, η πώληση άργησε να ολοκληρωθεί και χάθηκε πολύτιμος χρόνος καθώς μεσολάβησε η αποχώρηση 5 εκ των 6 επενδυτών.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης

αναφέρει πως πέρυσι προεκλογικά ο κ. Δρίτσας έλεγε πως «ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού παραμένει και ότι η ιδιωτικοποίηση σταματάει εδώ».

Έτσι, καταλήγει στα εξής λόγια: «Έστω και τώρα, ας σεβαστεί την έννοια της αξιοπρέπειας, για την οποία, άλλωστε, ισχυριζόταν ότι “αγωνίστηκε” προεκλογικά μαζί με τους συντρόφους του».

Τι απάντησε ο Θ. Δρίτσας;

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν αναλώνεται στο δημοφιλές για την παράταξή του σπορ, της νομής της εξουσίας, αλλά δίνει καθημερινή μάχη για να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται, από τις συσσωρευμένες καταστροφικές συνέπειες μιας 5χρονης πολιτικής.

Ο κύριος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έχει ζητήσει και στο παρελθόν την παραίτησή μου για τους ίδιους λόγους. Τον παραπέμπω στην τότε απάντησή μου (15/5/2015), η οποία ισχύει και σήμερα. Έχει ζητήσει από το ΤΑΙΠΕΔ όλα τα στοιχεία, σχετικά με την πώληση και όταν τα παραλάβει θα τοποθετηθεί.

Αυτό, για μένα, σημαίνει πολιτική αξιοπρέπεια χωρίς τεχνάσματα φθηνής πολιτικής».

Αξίζει να τονιστεί πως δεκτή έγινε από το ΤΑΙΠΕΔ η βελτιωμένη προσφορά της Cosco για τον ΟΛΠ, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη.

Το τελικό τίμημα για το 67% των μετοχών του ΟΛΠ ανέρχεται εν τέλει στα 368,5 εκατ. ευρώ.

Photo: Nikos Libertas/SOOC

The post Τι απάντησε ο Δρίτσας για την παραίτηση που ζητά ο Βαρβιτσιώτης; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα