Συνεδριάζει εκτάκτως το Σ.Α. του ΟΗΕ | Οι ΗΠΑ επιθυμούν να συνεχιστεί ο διάλογος με τη Ρωσία

17:45 7/4/2017 - Πηγή: iPop

ΣυνεδριάζειΟΗΕ | εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία στις 18:30 ώρα Ελλάδος. Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ δηλώνουν πως επιθυμούν να συνεχιστεί ο διάλογος με τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, η επίσημη εκπρόσωπος του Υπ. Άμυνας των ΗΠΑ

δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν τη συνέχιση του διαλόγου με τη Ρωσία σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων στον εναέριο χώρο της Συρίας.

Η δήλωση έρχεται στον απόηχο της απόφασης της Ρωσίας για αναστολή της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για αποτροπή αεροπορικών επεισοδίων πάνω από το Συρία.

Το υπουργείο Αμύνης επιθυμεί να συνεχιστεί ο διάλογος μέσω του διαύλου επικοινωνίας για την ασφάλεια των πτήσεων

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, το Σ.Α. του ΟΗΕ πρόκειται να συνεδριάσει το απόγευμα προκειμένου να συζητηθούν οι επιδρομές των ΗΠΑ στη Συρία, τρεις ημέρες μετά την επίθεση με χημικά στην Ιντλίμπ.

Η έκτακτη σύγκληση του Σ.Α. ήταν ένα αίτημα της Ρωσίας, αλλά και της Βολιβίας.

Ο αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ ενημέρωσε παράλληλα πως το Κρεμλίνο λαμβάνει μηνύματα σχετικά με προετοιμασίες για στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία και προειδοποιεί πως όσοι ετοιμάζουν την επιχείρηση θα επωμισθούν τις ευθύνες.

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του Σ.Α. το βράδυ της Πέμπτης, ο ίδιος είπε:

Όσα ειπώθηκαν μου προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση. Ιδιαίτερα η ομιλία του Αμερικανού εκπροσώπου. Εκτοξεύθηκαν κατά της Ρωσίας προσβλητικές εκφράσεις, με ισχυρισμούς ότι καλύπτουμε το συριακό καθεστώς. Η ρωσική πλευρά ανταπάντησε λέγοντας ότι αμφιβάλλει αν οι ΗΠΑ συμμετέχουν στην επιχείρηση κατά της τρομοκρατίας

Διαβάστε ακόμα:

Δίχασε τη διεθνή κοινότητα η πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία

The post Συνεδριάζει εκτάκτως το Σ.Α. του ΟΗΕ | Οι ΗΠΑ επιθυμούν να συνεχιστεί ο διάλογος με τη Ρωσία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα