Ο θάνατος της Βασίλισσας θα αλλάξει για πάντα την Αγγλία. Τι αλλαγές θα δούμε να συμβαίνουν;

19:01 10/9/2022 - Πηγή: iPop

Οι περισσότερες εικόνες της δημόσιας περιουσίας ενός έθνους, με βαθιά ριζωμένο το royal στοιχείο, αντιπροσωπεύουν την μακροβιότερη μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου, την βασίλισσα Ελισάβετ, και τώρα με τον θανατό της όλα αυτά θα αλλάξουν.

Γράφει η Βασιλική Μπαγιώργα

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, παρέμεινε στον θρόνο για περισσότερα από 70 χρόνια, με αποτέλεσμα να συνδεθεί όσο κανένας με μια χώρα. Απο την στιγμή που ανέλαβε τα βασιλικά της καθήκοντα το 1952, η εικόνα της έγινε μέρος της καθημερινότητας ενός λαού και το πρόσωπό της απεικονίζεται

από νομίσματα μέχρι και διαβατήρια. Ο θάνατός της, στην ηλικία των 96 χρόνων, σηματοδότησε το τέλος της δεύτερης ελισαβετιανής περιόδου στην Αγγλία και προανήγγειλε την βασιλεία του γιου της, του βασιλιά Καρόλου Γ’. Το ερώτημα του τι θα αλλάξει με τον θάνατό της είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!

Μετά τον θάνατο της Βασίλισσας και την ανακήρυξη του νέου Βασιλιά, το Ηνωμένο Βασίλειο θα δει πολλές αλλαγές. Καθημερινά αντικείμενα, αλλά και εικόνες, που σχετίζονται με το πρόσωπο της Αυτού Μεγαλειότητος θα πρέπει να αντικατασταθούν, για να αφορούν πλέον τον νέο Βασιλία της Αγγλίας, που θα βρίσκεται στον θρόνο.

Τι θα αλλάξει με τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ;

Νομίσματα και Χαρτονομίσματα

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όλα τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα απεικονίζουν το πρόσωπο του μονάρχη. Τώρα, μετά τον θάνατο της Αυτού Μεγαλειότης, καινούργια χρήματα θα δημιουργηθούν με το πρόσωπο του νέου Βασιλιά. Όπως έχουν σχεδιάσει οι αρχές, τα παλιά νομίσματα θα καταργηθούν σταδικά, ενώ σχεδόν κατευθείαν θα διανεμηθούν για γενική κυκλοφορία τα καινούργια.

View this post on Instagram

A post shared by MexNumis (@mexnumis)

Γραμματόσημα

Το Royal mail του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία αλληλογραφίας σε ολόκληρη την χώρα. Το Ταχυδρομείο, θα πρέπει να αντικαταστήσει τα γραμματόσημα που φέρουν την εικόνα της Βασίλισσας Ελισάβετ, με αντίστοιχα που θα αποτυπώνουν τον νέο Βασιλιά Κάρολο.

Ο ταχυδρομικός κώδικας σε όλα τα ταχυδρομικά κουτιά της Αγγλίας θα αλλαχθεί – και ο καινούργιος που πιθανόν να δημιουργηθεί θα έχει επιλεγεί από τον ίδιο τον Βασιλιά-.

View this post on Instagram

A post shared by Katarzyna P.M. / (@kat_from_north)

Διαβατήρια

Σε όλα τα διαβατήρια του Ηνωμένου Βασιλείου αναγράφεται: «Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας ζητάει και απαιτεί, στο όνομα της Αυτού Μεγαλειότης, να επιτρέψουν στον κομιστή να περάσει ελεύθερα χωρίς εμπόδια και να του παρασχεθεί οποιαδήποτε βοήθεια και προστασία του είναι απαραίτητη».

Επομένως, τα νέα διαβατήρια που θα εκδοθούν θα τροποποιηθούν ώστε οι αντωνυμίες να ανταποκρίνονται στο αρσενικο φύλο του νέου Μονάρχη. Ωστόσο, είναι πιο πιθανό ότι τα υπάρχοντα διαβατήρια δεν θα χρειαστεί να αντικατασταθούν, παρά μόνο μετά την πάροδο της ημερομηνίας λήξης τους.

View this post on Instagram

A post shared by Daniel Acutt (@dannyacutt)

Εθνικός ύμνος

Ο βρετανικός εθνικός ύμνος τραγουδιέται προς τιμήν της Βασίλισσας. Ο στίχος “ God Save The Queen” θα επανέλθει στην έκδοση για άνδρα μονάρχη. Πλέον ο βρετανικός εθνικός ύμνος θα ηχεί με τις λέξεις “God Save The King”, μια έκδοση που χρησιμοποιήθηκε τελευταία φορά το 1952, όταν ο Βασιλιάς Γεώργιος VI ήταν στον θρόνο.

Κοινοπολιτεία 

Ο θάνατος της Βασίλισσας σίγουρα αποτελεί σημείο καμπής για το μέλλον των 14 χωρών που την αναγνωρίζουν ως μονάρχη και αρχηγό του κράτους τους. Οι χώρες αυτές θα πρέπει να τροποποιήσουν τα συνταγματά τους για να αναφέρονται στον διάδοχο της Βασιλιά Κάρολο. Κάτι τέτοιο δεν αποτελεί μια διαδικασία ρουτίνας. Για χώρες, όπως η Τζαμάικα και η Μπελίζ, με ισχυρό το δημοκρατικό στοιχείο μια τέτοια αλλαγή θα απαιτούσε δημοψήφισμα. Αυτό θα επιφέρει ένα σημαντικό πολιτικό κίνδυνο για το στέμμα, καθώς μετά την απώλεια των Μπαρμπέιντος το 2021, η Κοινοπολιτεία πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπη με μια ακόμα μεγάλη απώλεια στην Καραϊβική.

Το όνομα της Βασίλισσας είναι συνδεδεμένο με χιλιάδες άλλους νόμους, που θα χρειαστούν αναδιατύπωση. Κατι τέτοιο δεν είναι ούτε εύκολη αλλά ούτε και φθηνή διαδικασία, ειδικά για τις μικρότερες χώρες.

Η Αγγλία έχασε μια απο τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην ιστορία της. Οι αλλαγές που θα ακολουθήσουν αυτής της απώλειας είναι μεγάλες, όμως η Βασίλισσα Ελισάβετ θα μείνει για πάντα το σύμβολο ενός έθνους. “Ο Θεός ας σώσει την Βασίλισσα”.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο θάνατος της Βασίλισσας θα αλλάξει για πάντα την Αγγλία. Τι αλλαγές θα δούμε να συμβαίνουν; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βασίλισσας, Αγγλία,vasilissas, anglia