Ο Κάρολος Γ’ ανακηρύχθηκε και επίσημα βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου – Η ιστορική τελετή της ενθρόνισης και τα πρώτα του λόγια

13:24 10/9/2022 - Πηγή: iPop

Δύο ημέρες μετά τον θάνατο της μητέρας του, της Ελισάβετ Β’, ο Κάρολος Γ΄ ανακηρύχθηκε επίσημα σήμερα (10/09) βασιλιάς, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε εθνικό πένθος. Το Συμβούλιο Διαδοχής συνεδρίασε στο παλάτι του Αγίου Ιακώβου και η ανακήρυξή του Καρόλου ως βασιλιά αναγνώσθηκε δημόσια από τον εξώστη.

Χθες βράδυ (09/09), για πρώτη φορά εδώ και 70 χρόνια, ακούστηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο ο βρετανικός εθνικός ύμνος με την αλλαγή στους στίχους «God save the King». Η εκδοχή αυτή που αναφέρεται σε άνδρα μονάρχη αντικαθιστά το «God save the Queen», τον ύμνο που

ακουγόταν από την άνοδο της Ελισάβετ στον θρόνο το 1952. Στο πρώτο του διάγγελμα προς το έθνος, ο Κάρολος Γ’ ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμμετοχή του στο πένθος για τη μητέρα του, ενώ δεσμεύτηκε πως θα ακολουθήσει το παράδειγμά της.

Ο Κάρολος νέος Βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου

Ο Κάρολος ανακηρύχθηκε βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου

Η τελετή για την επίσημη ανακήρυξη πραγματοποιήθηκε σήμερα (10/09) στο Συμβούλιο Διαδοχής και είναι η πρώτη φορά που η μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από την τηλεόραση.

Ο βασιλιάς Κάρολος ανακοίνωσε πως έχει «βαθιά επίγνωση των καθηκόντων» που πρέπει τώρα να αναλάβει:

«Η μητέρα μου έδωσε ένα παράδειγμα δια βίου αγάπης και ανιδιοτελούς υπηρεσίας. Η βασιλεία της μητέρας μου ήταν απαράμιλλη κατά τη διάρκεια και την αφοσίωσή της. Έχω βαθιά επίγνωση αυτής της μεγάλης κληρονομιάς, των καθηκόντων και των βαριών ευθυνών που μου έχουν περαστεί».

Θέλησε επίσης να ευχαριστήσει τη σύζυγό του για την υποστήριξή της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με ενθαρρύνει η συνεχής υποστήριξη της αγαπημένης μου συζύγου».

Ο βασιλιάς Κάρολος στη συνέχεια υπέγραψε τα απαραίτητα αντίγραφα για να επιβεβαιωθεί ότι δόθηκε ο όρκος, τα οποία υπέγραψαν στη συνέχεια η Καμίλα και ο πρίγκιπας William ως μάρτυρες.

Μία από τις πρώτες σημαντικές εντολές που ενέκρινε ο βασιλιάς Κάρολος, κατά την τελετή, ήταν η ημέρα της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ να κηρυχθεί ως αργία.

Ο Κάρολος και η Καμίλια στο Μπάκιγχαμ- Οι αρμοδιότητες του βασιλιά και οι 96 κανονιοβολισμοί στη μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ

Η διακήρυξη της αναγόρευσης του Καρόλου θα διαβαστεί μέχρι αύριο δημόσια σε όλες τις πρωτεύουσες του Ηνωμένου Βασιλείου -στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας και στο Κάρντιφ της Ουαλίας- καθώς και σε άλλες πόλεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο Κάρολος Γ’ ανακηρύχθηκε και επίσημα βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου – Η ιστορική τελετή της ενθρόνισης και τα πρώτα του λόγια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κάρολος Γ’, Ηνωμένου Βασιλείου –,karolos g’, inomenou vasileiou –