Ο Σόιμπλε ξαναχτυπά: «Παρωχημένο το ελληνικό πρόγραμμα αν αποχωρήσει το ΔΝΤ»

15:15 16/1/2017 - Πηγή: iPop

Στη χώρα μας αλλά παράλληλα και στο ενδεχόμενο αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα εστίασε για ακόμα μια φορά κατά τη διάρκεια συνέντευξης του ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Ο Β. Σόιμπλε τόνισε χαρακτηριστικά, πως «αν αποχωρήσει το ΔΝΤ το πρόγραμμα θα είναι παρωχημένο».

Μιλώντας στη Wall street Journal ο Γερμανός Υπουργός τόνισε σε περίπτωση

αποχώρησης του ΔΝΤ το τρέχον πρόγραμμα θα καταστεί «άνευ αντικειμένου» και θα πρέπει να επανασχεδιαστεί ένα νέο πρόγραμμα, αφού πρώτα εγκριθεί από τη γερμανική βουλή.

Ο Β. Σόιμπλε παράλληλα είπε:

Σε περίπτωση που δεν καταλήξουμε σε μια επιτυχημένη δεύτερη αξιολόγηση και σε περίπτωση που το ΔΝΤ εφαρμόσει τις συνέπειες που απορρέουν από αυτό , τότε το τρέχον πρόγραμμα θα είναι παρωχημένο. Το πρόγραμμα συμφωνήθηκε μόνο με την προσδοκία ότι θα συμμετάσχει το ΔΝΤ

Τι θα συμβεί αν το πρόγραμμα καταστεί παρωχημένο;

Όπως εξήγησε ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας σ΄αυτή την περίπτωση «θα έχουμε μια κατάσταση κατά την οποία κάποιος θα πρέπει να δημιουργήσει κάτι νέο» και σημείωσε πως δεν θα το συνιστούσε στην ελληνική κυβέρνηση.

Κλείνοντας τη συνέντευξη του βέβαια υπογράμμισε:

Η γερμανική ομοσπονδιακή βουλή θα πρέπει πρώτα να συζητήσει και να συμφωνήσει σχετικά με την έγκριση ή μη της διαπραγμάτευσης ενός νέου προγράμματος

photo: Aris Oikonomou / SOOC

The post Ο Σόιμπλε ξαναχτυπά: «Παρωχημένο το ελληνικό πρόγραμμα αν αποχωρήσει το ΔΝΤ» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα