Προβλήματων συνέχεια λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα- Σε επιφυλακή ο σιδηρόδρομος

14:33 16/1/2017 - Πηγή: iPop

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει από τα ξημερώματα τη χώρα και κυρίως τη δυτική πλευρά της δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Την ίδια στιγμή, ο σιδηρόδρομος βρίσκεται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση προβλημάτων που μπορεί να υπάρξουν.

Η κακοκαιρία χτυπά τη Δυτική Ελλάδα:

Έντονα προβλήματα παρουσιάζονται στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης που έπληξε την περιοχή της Γαστούνης, στην Ηλεία, για περίπου μιάμιση ώρα έκλεισε η εθνική

οδός Πατρών-Πύργου, ενώ παράλληλα η κίνηση των οχημάτων διεξάγονταν από την παλαιά εθνική οδό.

Την ίδια στιγμή στην Αχαΐα, λόγω των χιονοπτώσεων, έχει κλείσει η διαδημοτική οδός από την κοινότητα Περιστέρα της Αιγιαλείας προς το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Επίσης, λόγω των χιονοπτώσεων αλλά και του παγετού η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στις επαρχιακές οδούς Αιγίου-Καλαβρύτων, μέσω Πτέρης, Πούντας-Καλαβρύτων, Καλαβρύτων-Πατρών από Καταρράκτη μέχρι Κομπηγάδι, Αγίου Βασιλείου-Πιτίτσας, Αιγείρας-Αμπελοκήπων, από το 3ο χιλιόμετρο και άνω, Αιγείρας-Περιθωρίου, από το 3ο χιλιόμετρο και άνω, Ακράτας-Ζαρούχλας, από το 8ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών.

Αλυσίδες χρειάζονται και όλοι όσοι κινούνται στις επαρχιακές οδούς Καλλιθέας-Προυσού, από το 12ο έως το 18ο χιλιόμετρο, Περδικάκι-Αυλάκι, Νέα Χαλκιόπουλο-Τρίκλινο-Γέφυρα Κάτερνας, από το 5ο έως 15ο χιλιόμετρο, Καλλιθέας-Προυσού, από το 12ο έως το 18ο χιλιόμετρο.

Στην ορεινή Ναυπακτία απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων από τον Παλαιόπυργο και άνω, από την Πόκιστα και άνω, από τη Λημνίστα και άνω, καθώς και στους οικισμούς Γρηγόρι, Ελατόβρυση, Καλλονή και Κυδωνιά.

Επί ποδός στην Αχαΐα και στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκονται τα εκχιονιστικά μηχανήματα τα οποία στόχο έχουν να απομακρύνουν το χιόνι και τον πάγο από τους δρόμους.

Σε επιφυλακή ο σιδηρόδρομος:

Για να μην σημειωθεί, νέο «μπλακ αουτ» λόγω των έντονων φαινομένων που πλήττει την Ελλάδα ο όμιλος του ΟΣΕ δηλώνει σε επιφυλακή.

Τονίζουμε, πως σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή με τις διοικήσεις των εταιρειών του ομίλου ΟΣΕ, παρουσία του υφυπουργού Μεταφορών Ν. Μαυραγάνη αποφασίστηκε η λήψη μέτρων ενόψει της νέας κακοκαιρίας και με στόχο να μην σημειωθούν νέες βλάβες και εγκλωβιστούν πολίτες.

Το παρόν στην σύσκεψη έδωσε η υφυπουργός Μεταφορών Ν. Μαυραγάνη.

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη;

Αποφασίστηκε να επανδρωθούν οι ορεινοί σταθμοί στο τμήμα ΑθήναΘεσσαλονίκη, όπου θα υπάρχουν σε εφεδρεία και μηχανές εμπορευματικών αμαξοστοιχιών που θα μπορούν να απομακρύνουν το χιόνι από το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, όπως τονίστηκε στη σύσκεψη οι σταθμοί Οινόη, Λιανοκλάδι, Παλαιοφάρσαλο και Πλατύ θα εξοπλιστούν με μηχανές εφεδρείας και προσωπικό κάθ´ ολη τη διάρκεια των φαινομένων. Την ίδια στιγμή οι σταθμοί Μπράλος και Αγγείες θα παραμείνουν ανοιχτοί και επανδρωμένοι όλο το 24ωρο, ενώ παράλληλα στον σταθμό Παλαιοφάρσαλου δεν θα γίνεται αντικατάσταση της θερμικής μηχανής με ηλεκτρική.

Οι μηχανοστασιάρχες ελέγχου κυκλοφορίας θα βρίσκονται επί των αμαξοστοιχιών στα σημεία που παρατηρούνται τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Θυμίζουμε, πως με εντολή που δόθηκε από τον υπουργό Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζη, έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα ΕΔΕ για όλα όσα συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου κύματος κακοκαιρίας, στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Νεκρός ένας μετανάστης στην Αλεξανδρούπολη:

Το άψυχο σώμα του μετανάστη το οποίο ήταν καλυμμένο από ένα μέτρο χιόνι εντοπίσθηκε την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο μετανάστης πέθανε από υποθερμία.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ανάσυρσης της σορού η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή και της Πυροσβεστικής, εντοπίστηκαν και δύο διακινητές αλλά και επτά μετανάστες. Ένας από τους μετανάστες του οποίου τα ρούχα είχαν παγώσει επάνω του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Διαβάστε επίσης:

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν τη χώρα- Χαλαζόπτωση στη Ζάκυνθο- Κλειστά σχολεία και απαγόρευση κυκλοφορίας

The post Προβλήματων συνέχεια λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα- Σε επιφυλακή ο σιδηρόδρομος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα