Η Κομισιόν σχολιάζει τη συνέντευξη του Τραμπ: Τη διαβάσαμε με ενδιαφέρον

14:48 16/1/2017 - Πηγή: iPop

Τη συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε λόγο για άρση των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας με αντάλλαγμα μείωση των πυρηνικών αλλά αναφέρθηκε και στο Brexit, σχολίασε η Κομισιόν. Όπως υπογράμμισε τη Δευτέρα, ο Εκπρόσωπος της Επιτροπής σημείωσε, πως οι δηλώσεις του Τραμπ διαβάστηκαν με προσοχή.

Ο Μ. Σχοινάς αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο σχετικά με τα λεγόμενα του Τραμπ ακόμα κι αν ο Νέος Αμερικανός Πρόεδρος στη συνέντευξή

του στους Sunday Times αλλά και στην Bild προέβλεψε πως «μετά τη Βρετανία θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες που θα αποχωρήσουν από την ΕΕ».

Συγκεκριμένα, ο Μαργαρίτης Σχοινάς είπε:

Διαβάσαμε τη συνέντευξη με ενδιαφέρον

Όταν ερωτήθηκε για το «αν οι τελευταίες εξελίξεις ενδέχεται να υπονομεύσουν μια μελλοντική Σύνοδο ΕΕ-ΗΠΑ» ο Εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε, πως «η ιδέα μιας Συνόδου ΕΕ-ΗΠΑ συμπεριλαμβανόταν στη συγχαρητήρια επιστολή που απέστειλαν από κοινού ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Ντόναλντ Τραμπ την επομένη της εκλογής του» ενώ σημείωσε:

Η πρόσκληση αυτή είναι επίσημη και δεν έχει απλά συζητηθεί ως ενδεχόμενο

Ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε, πως «πρώτα θα πρέπει να αναλάβει καθήκοντα ο νέος Πρόεδρος» και ότι δεν επιθυμεί να προβεί σε «εικασίες λίγες ημέρες πριν γίνει αυτό».

Τι είπε ο Π. Μοσκοβισί;

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος έδειξε, πως αμφιβάλλει για την δυνατότητα ταχείας κατάληξης συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, την επιθυμία για την συνομολόγηση της οποίας εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «φαντασίωση» την εκτίμηση του Ντ. Τραμπ πως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα ακολουθήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο στην έξοδο από την ΕΕ λέγοντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου:

Το Ηνωμένο Βασίλειο προς το παρόν είναι ακόμη μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Η κα. Μέι δεν έχει καν ακόμη επικαλεσθεί το άρθρο 50 που ξεκινά την διαπραγματευτική διαδικασία» σημείωσε και προειδοποίησε «γνωρίζετε ότι οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν δύο χρόνια».

Δηλώσεις Μέρκελ για τον Τραμπ:

Με ουδετερότητα σχολίασε η Γερμανίδα καγκελάριος τα πυρά του Ντόναλντ Τραμπ που την κατηγόρησε σχετικά με την πολιτική της.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε την Δευτέρα: «Προσωπικά θα περιμένω την ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου. Μετά θα συνεργαστούμε μαζί του σε όλα τα επίπεδα» και ξεκαθάρισε «η μοίρα της Ευρώπης είναι στα χέρια μας».

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης σημείωσε, πως η Άνγκελα Μέρκελ διάβασε τη συνέντευξη του Τραμπ με ενδιαφέρον αλλά σημείωσε, πως «αρνείται να κάνει κάποιο σχόλιο πριν την ορκωμοσία».

Η Τερέζα Μέι χαιρετίζει τη δέσμευση του Τραμπ για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Βρετανίας:

Tη δέσμευση του νέου Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να εργαστεί για μια εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία χαιρέτισε μέσω δηλώσεων της την Δευτέρα η εκπρόσωπος της πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι.

Χαρακτηριστικά, η εκπρόσωπος της Μέι σημείωσε, πως η Πρωθυπουργός «αναμένει η πρώτη συνάντηση με τον Τραμπ να λάβει χώρα στις ΗΠΑ» και τόνισε, πως «οι διαδικασίες γι’ αυτό βρίσκονται ήδη υπό επεξεργασία».

«Η Μέι συμμερίζεται την άποψη του υπουργού της επί των Οικονομικών ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να εξετάσει εναλλακτικά οικονομικά μοντέλα μετά το Brexit, εάν αναγκαστεί να το κάνει» υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης:

Τις δηλώσεις του Τραμπ σχολιάζει ο Ερό και ζητά τη διαμόρφωση κοινού μετώπου

The post Η Κομισιόν σχολιάζει τη συνέντευξη του Τραμπ: Τη διαβάσαμε με ενδιαφέρον appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα