Ο σκίουρος σου μπορεί να εξημερωθεί!

11:57 3/12/2014 - Πηγή: iPop

Πριν κάποιο καιρό σου είχαμε πει τι χρειάζεσαι για να αποκτήσεις ένα σκίουρο ως κατοικίδιο. Ακολούθησες πιστά τα βήματα μας και τελικά ζεις αρμονικά με τον σκίουρο σου. Κάθε φορά όμως που του βάζεις φαγητό, τρέχει πάνω στο χέρι σου και η οποιαδήποτε σωματική επαφή με τον σκίουρο σου σε κάνει να ανατριχιάζεις. Μπορεί να έχεις τον σκίουρο για αρκετό καιρό αλλά δεν έχει τολμήσει να γνωριστείς καλύτερα μαζί του.

Μην φοβάσαι και μην ανησυχείς! Πρέπει να ξέρεις ότι ο σκίουρος σου μπορεί να εξημερωθεί. Απλά χρειάζεται τρόπο, χρόνο και πολύ φαγητό!

Πρώτος και βασικός κανόνας είναι ότι πρέπει

να καταλάβεις ότι ο σκίουρος φοβάται πιο πολύ από σένα. Πως θα σου φαινόταν εσένα αν ένα τεράστιο χέρι ερχόταν στο σπίτι σου και κατευθυνόταν απειλητικά προς το μέρος σου;Και εσύ εκεί δεν θα αμυνόσουν; Πρέπει λοιπόν, να μην φοβάσαι όταν βάζεις το χέρι σου μέσα στο κλουβί. Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται, ο σκίουρος μπορεί να καταλάβει αν φοβάσαι και αυτό μπορεί να του δημιουργήσει παραπάνω άγχος.

Δεύτερος και επίσης πολύ βασικός κανόνας είναι το φαγητό. Οι σκίουροι αγαπούν πάρα πολύ το φαγητό και είναι το βασικό σου εργαλείο στο δρόμο της εξημέρωσης. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις το χέρι σου μέσα στο κλουβί και να αφήσεις τον σκίουρο να σε μυρίσει. Όταν αρχίσει να εξοικειώνεται με το χέρι σου τότε μπορείς να του δώσεις μια μικρή λιχουδιά.Άστον να πάρει την λιχουδιά από το χέρι σου, αυτό είναι η πρώτη πράξη εμπιστοσύνης. Είναι πολύ βασικό να μείνεις ήρεμος ώστε να μην τον αγχώσεις γιατί απλά θα σε δαγκώσει. Και θα σε δαγκώσει άσχημα. Μην ξεχνάς! Το δάγκωμα του σκίουρου μπορεί να σε οδηγήσει στα επείγοντα για ράμματα.

Το βήμα αυτό μπορεί να σου πάρει και ένα μήνα μέχρι να είναι τελείως εξοικειωμένος ο σκίουρος σου με σένα. Μετά από αυτό μπορείς να πας στο επόμενο βήμα.

Κλείσε τα παράθυρα και τις πόρτες, διάλεξε ένα δωμάτιο που δεν είναι τόσο μεγάλο και άνοιξε το κλουβί. Άσε το μικρό σκιουράκι να βγει από το κλουβί του και προσπάθησε να μην το τρομάξεις. Κάτσε κάτω και άστον να περιεργαστεί τον χώρο, να μυρίζει. Μετά από λίγο θα αρχίσει να είναι πιο χαλαρός και να τρέχει πέρα δώθε και ενδεχομένως να έρθει επάνω σου. Αν ρωτάς τώρα πως θα το βάλεις στο κλουβί; Μην τον κυνηγήσεις!

Οι σκίουροι από την φύση τους νιώθουν ότι όταν είναι στο έδαφος άλλα αρπακτικά ζώα θα τον κυνηγήσουν για τον φάνε. Δεν θέλεις να σε βλέπει σαν αρπακτικό ζώο. Έτσι θα χαλάσεις, ότι έχεις χτίσει τόσο καιρό. Δελέασε τον, με τι άλλο (;) με το φαγητό. Βέβαια θέλει χρόνο, μην το ξεχνάς αυτό.

Η εξημέρωση του σκίουρου είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που εκτός από χρόνο θέλει και πολύ υπομονή. Σκέψου όμως ότι μετά από κάποια στιγμή ο σκίουρος σου θα σε εμπιστεύεται τόσο πολύ που θα κάθετε πάνω στον ώμο σου άνετος και χαλαρός.

The post Ο σκίουρος σου μπορεί να εξημερωθεί! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα