Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψουμε άλλα παιχνίδια για το μέλλον της Ευρώπης- Δείτε LIVE

12:23 11/2/2017 - Πηγή: iPop

Με ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ξεκινά η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί του Σαββάτου. Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και πραγματοποιείται στο Wyndham Grand Hotel.

Τα θέματα τα οποία θα απασχολήσουν την Κεντρική Επιτροπή, σύμφωνα με την Κυβέρνηση είναι οι πολιτικές εξελίξεις και ο προγραμματισμός δράσης

Ο Πρωθυπουργός κατά την έναρξη

της ομιλίας του τόνισε, ότι το 2017 θα είναι ένα έτος κρίσιμο και έστρεψε τα πυρά του κατά του ΔΝΤ λέγοντας, ότι έχει χάσει κάθε επιστημονική αξιοπιστά του λόγω των λάθος προγνώσεων του και των τακτικών που εφαρμόζει και τόνισε:

Η Ελλάδα παραμένει σε αυτό το ασταθές πλαίσιο, πυλώνας σταθερότητας

Αναφερόμενος στην άνοδο της ακροδεξίας ο Πρωθυπουργός σημείωσε, ότι αυτή θα συνεχίσει να παρατηρείται, όσο η Ευρώπη είναι αδύναμη.

«Εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε παιχνίδια με τη φωτιά στην πλάτη της Ελλάδας και του λαού για τη συνοχή και το μέλλον της Ευρώπης» είπε ο Πρωθυπουργός και έστρεψε τα πυρά του κατά του ΔΝΤ λέγοντας:

Ορισμένα στελέχη του ΔΝΤ «παίζουν» προσωπικά παιχνίδια. Το Ταμείο δεν θέλει να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα. Οι επικεφαλής του ΔΝΤ έχουν μεγάλη αδυναμία να στηρίξουν το ελληνικό πρόγραμμα γι’ αυτό πρέπει να αναθεωρήσουν αυτές τις εκτιμήσεις

«Συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις και δεν δεχόμαστε κατηγορίες οτι δεν είμαστε θετικοί για διαπραγμάτευση» τόνισε από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρωθυπουργός και ζήτησε από την Γερμανίδα Καγκελάριο να αποθαρρύνει τον ΥΠΟΙΚ της από τις επιθέσεις κατά της Ελλάδας.

Επίθεση κατά της ΝΔ:

Ο Πρωθυπουργός έστρεψε τα πυρά του κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της λέγοντας πως δεν επιθυμεί να κλείσει η αξιολόγηση αλλά το μόνο το οποίο θέλει είναι να ανεβεί στην εξουσία και είπε:

Ο λαός πρέπει να καταλάβει ποιος αγωνίζεται για τη διαπραγμάτευση και ποιος καταθέτει τα διαπιστευτήρια του στους Γερμανούς

Και πρόσθεσε:

Ο Μητσοτάκης είναι ο μόνος στην Ευρώπη μαζί με τον Schaeuble που εγκαλούν την ελληνική κυβέρνηση για καθυστερήσεις

Για το κλείσιμο της αξιολόγησης:

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για το κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα και τόνισε πως η χώρα βρίσκεται κοντά στο να πει πως η κρίση αποτελεί πια παρελθόν και δήλωσε σε αυστηρούς τόνους:

Όποιοι παλεύουν να μην κλείσει η αξιολόγηση θα απογοητευτούν

«Η πολιτική της ακραίας λιτότητας, στην οποία επιμένουν μερικοί, είναι που έχει κλονίσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα» είπε και πρόσθεσε:

Το παιχνίδι είναι απολύτως ανοιχτό

«Είμαστε σε μια μεταβατική φάση – Το ερώτημα είναι τι χαρακτήρα θα λάβουν οι φωνές αμφισβήτησης και εάν θα επικρατείσει η ακροδεξιά» εξήγησε ο Πρωθυπουργός για να πει εν συνέχεια:

Δεν είναι τυχαία η επικράτηση ενός αριστερού υποψηφίου για το χρίσμα του Σοσιαλιστικού κόμματος στη Γαλλία

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε, πως η Κυβέρνηση πρέπει να εντείνει την προσπάθεια της στο θέμα της εργασίας, κατοχυρώνοντας εργασιακά δικαιώματα, αλλά και στο θέμα της Εκπαίδευσης.

«Θα κριθούμε εάν θα καταφέρουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες που θα στηρίζουν την κοινωνική πλειοψηφία» εξήγησε ο Πρωθυπουργός και αναφέρθηκε ξανά στη ΝΔ λέγοντας:

Το μόνο που έχει να αντιτάξει στις δικές μας μεταρρυθμίσεις είναι η διαφθορά

«Πρέπει να κερδίσουμε τον πόλεμο της διαφθοράς και της διαπλοκής» είπε και πρόσθεσε:

Δεν πρέπει να υπάρξει ανοχή σε φαινόμενα που ακυρώνουν την αριστερά

Δείτε LIVE την ομιλία του Πρωθυπουργού:

Διαβάστε επίσης:

Επί τάπητος η αξιολόγηση στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ- Ο Τσίπρας ανεβάζει τους τόνους

The post Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψουμε άλλα παιχνίδια για το μέλλον της Ευρώπης- Δείτε LIVE appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα