Θες να αποκτήσεις σκύλο; Πράγματα τα οποία θα πρέπει να γνωρίζεις

12:14 11/2/2017 - Πηγή: iPop

Η επιθυμία σου να αποκτήσεις σκύλο το τελευταίο διάστημα γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Επειδή, όμως, μέχρι τώρα δεν είχες ποτέ κατοικίδιο θα πρέπει να το σκεφτείς καλά και να δεις αν όντως μπορείς, εκτός από αγάπη να του προσφέρεις και άλλα πράγματα τα οποία έχει σαφώς ανάγκη.

Για να σε βοηθήσουμε κάναμε μια μίνι λίστα με τα πράγματα τα οποία πρέπει να γνωρίζεις και σου τα παρουσιάζουμε για να τα βάλεις καλά στο μυαλό σου.

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για να πεις πως «ναι» μπορείς να αποκτήσεις σκύλο:Είναι κατάλληλος ο χώρος στον οποίο μένεις; Πριν τρέξεις να αποκτήσεις σκύλο θα πρέπει να
έχεις σκεφτεί το πιο βασικό. Το σπίτι σου είναι κατάλληλο; Αν το σπίτι σου είναι πολύ μικρό δεν είναι απαγορευτικό το να έχεις σκύλο αρκεί να είναι μικρού μεγέθους.Έχεις τον χρόνο να ασχοληθείς μαζί του; Ο σκύλος εκτός από χώρο θέλει και χρόνο. Θα πρέπει, λοιπόν, να σκεφτείς, πως όσο κουρασμένος κι αν γυρνάς στο σπίτι μετά τη δουλειά οφείλεις να τον βγάζεις βόλτα.
Λείπεις συχνά; Αν συνεχώς απουσιάζεις σε ταξίδια είναι κρίμα να έχεις σκύλο γιατί αν δεν το παίρνεις μαζί θα πρέπει είτε να τον αφήνεις μόνο (το οποίο είναι απαράδεκτο), είτε να τον φιλοξενεί κάποιος άλλος αφού εσύ δεν θα μπορείς.Οφείλεις να προσέχεις την διατροφή του: Δεν μπορείς να πάρεις για να του δίνεις αυτά τα οποία δεν θες εσύ να φας. Ο σκύλος σου θα πρέπει να έχει την δική του τροφή την οποία θα σου συστήσει ο κτηνίατρος του.Θα πρέπει να νοιάζεσαι για την υγεία του: Αν πάρεις σκύλο δεν θα πρέπει να αμελείς τα εμβόλια του και γενικότερα την υγεία. Θα πρέπει να τον προσέχεις και να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου.Διαβάστε επίσης:

Πως o σκύλος επηρεάζει την ψυχολογία του παιδιού

The post Θες να αποκτήσεις σκύλο; Πράγματα τα οποία θα πρέπει να γνωρίζεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα