Ο νέος υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ και η μάχη της Δευτέρας

10:55 29/10/2016 - Πηγή: iPop

Ο νέος υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ και η μάχη της Δευτέρας απασχολούν το Μαξίμου. Στις 12:00 αναμένεται συνάντηση Τσίπρα- Καμμένου με τον νέο υποψήφιο για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

«Η διαρκής μέχρι σήμερα άρνηση της Ν.Δ να συμβάλει στη συγκρότηση του ΕΣΡ,

αποτελεί θεσμική παρεκτροπή. Ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία κωλυσιεργίας», τονίζουν κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζοντας ότι όσοι επιμείνουν να αρνούνται να συμβάλλουν στην συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου.

Ο νέος υποψήφιος για την προεδρία του ΕΣΡ

Τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έχοντας σαφή πρόθεση τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, θα προτείνουν στη Διάσκεψη των Προέδρων πρόσωπο για τη θέση του Προέδρου το οποίο η ΝΔ δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει

Χωρίς, ακόμα, να έχει γνωστοποιηθεί το όνομα του προσώπου που θα προτέινουν ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για την θέση του Προέδρου του ΕΣΡ, Κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν πως δύσκολα θα μπορούσε κάποιος από την αντιπολίτευση να το απορρίψει εκτός και αν σκοπός του είναι να μπλοκάρει και άλλο την κατάσταση.

Στις 12:οο αναμένεται το πρόσωπο που προτείνουν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια να προβεί σε δηλώσεις.

«Τη Δευτέρα ο Ελληνικός λαός θα βγάλει τα τελεσίδικα συμπεράσματα του για το αν ο πραγματικός στόχος τη Ν.Δ είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία, με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.

Ο Βύρωνας Πολύδωρας η πρόταση της Κυβέρνησης

Ο Βύρων Πολύδωρας φαίνεται πως είναι η πρόταση της Κυβέρνησης για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ!, σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και ένα από τα ιστορικά στελέχη της ΝΔ, φαίνεται πως αποτελεί τον άσσο στον μανίκι του Αλέξη Τσίπρα καθώς φαίνεται πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα μπορέσει να καταψηφίσει αυτή την επιλογή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε πριν από λίγες ημέρες με τον πρ. πρόεδρο της Βουλής όπου κουβέντιασαν για αρκετή ώρα για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που άπτονται εθνικού ενδιαφέροντος. Ο Β. Πολύδωρας, αφού του εξέφρασε τις απόψεις του, υπογράμμισε ότι είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού για συνεργήσει στην επίλυση ζητημάτων εθνικής και μείζονος σημασίας.

The post Ο νέος υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ και η μάχη της Δευτέρας appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
υποψηφιις εσρ
Τυχαία Θέματα