Οι ανοιχτές υποθέσεις της Κυβέρνησης με τους Θεσμούς

19:56 28/10/2016 - Πηγή: iPop

Μπορεί οι Θεσμοί να αποχώρησαν προσωρινά απ’ την Αθήνα για να επιστρέψουν ξανά στις 14 Νοεμβρίου, όμως, πολλά είναι τα ανοιχτά ζητήματα.

Συγκεκριμένα, 14 είναι τα ανοιχτά μέτωπα ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τους Θεσμούς. Αυτά τα ζητήματα θα τεθούν ξανά στο τραπέζι των συζητήσεων κατά το δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων για την δεύτερη αξιολόγηση.

Στο ενδιάμεσο διάστημα, όμως, η Κυβέρνηση θα συνεχίσεις τις διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο με τα κλιμάκια των Θεσμών που έχουν παραμείνει στην Αθήνα.

Πού
είναι τα μεγαλύτερα «αγκάθια»;

Στα εργασιακά, τη ρύθμιση για τα επιχειρηματικά «κόκκινα δάνεια», τα φορολογικά και τα δημοσιονομικά.

Συγκεκριμένα, οι ανοιχτές υποθέσεις είναι οι εξής:

Συλλογικές διαπραγματεύσεις και κατώτατος μισθός.Ομαδικές απολύσειςΥποκατώτατος μισθόςΔιαιτησίαΣυνδικαλιστικός νόμοςΠρονοιακά επιδόματα και Κοινωνικό Εισόδημα ΑλληλεγγύηςΠορεία υλοποίησης ασφαλιστικού νόμου και επανυπολογισμός κύριων συντάξεωνΠοιοι είναι οι ληξιπρόθεσμοι φόροι που θα διαγραφούνΗλεκτρονικό αυτοματοποιημένο σύστημα που θα δέχεται τις αιτήσεις των οφειλετών για την υπαγωγή τους στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού.Η διάρκεια ισχύος του νόμουΑκατάσχετος λογαριασμόςΑδήλωτα εισοδήματαΔημοσιονομικάΑνοικτό παραμένει το θέμα τοποθέτησης νέων μελών στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών.Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Οι ανοιχτές υποθέσεις της Κυβέρνησης με τους Θεσμούς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυβέρνησης, Θεσμούς,kyvernisis, thesmous