Ο Μοσκοβισί χαιρετίζει μέσω twitter τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

21:09 26/12/2016 - Πηγή: iPop

Μέσω σχετικής του ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, χαιρέτισε τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Με τη συγκεκριμένη του ανάρτηση ο Π. Μοσκοβισί σχολιάζει την ανακοίνωση του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με την οποία οι συνομιλίες για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους θα ξαναρχίσουν.

Χαρακτηριστικά, ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα Οικονομικών Υποθέσεων έγραψε:

Ανοιχτός

ο δρόμος για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους: μια απαραίτητη και δίκαιη συμφωνία διαφαίνεται και το χαιρετίζω

Θυμίζουμε, πως πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ο Γ. Ντάισελμπλουμ σε δηλώσεις του υπογράμμισε, πως ξαναρχίσουν οι συνομιλίες με την Ελλάδα για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους και τόνισε χαρακτηριστικά «ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ξανάρχισε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα».

Τι είπε για την επιστολή Τσακαλώτου ο Ντάισελμπλουμ;

Ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε:

Είμαι ευτυχής που συμπεραίνω ότι ανοίξαμε τον δρόμο για τον ESM, προκειμένου να προχωρήσει με τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Έλαβα μία επιστολή από τον Έλληνα ομόλογο μου που επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις του στις προηγούμενες συμφωνίες. Τα σημερινά βήματα μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε σε έναν θετικό δρόμο για την Ελλάδα

Δείτε το tweet του Πιερ Μοσκοβισί:

Voie ouverte pour les mesures d’allègement de la dette grecque: un accord nécessaire et juste se dessine, et je m’en félicite

— Pierre Moscovici (@pierremoscovici) December 24, 2016

The post Ο Μοσκοβισί χαιρετίζει μέσω twitter τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα