Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε εκτάκτως τον Βούτση | Τι συζήτησαν

12:01 27/4/2017 - Πηγή: iPop

ΜεΒούτση | σχετική επιστολή επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση, θέτοντας ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας της Βουλής.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, «η Κυβέρνηση κάνει κατάχρηση εξουσίας, περιφρονεί τη δημοκρατική λειτουργία της Βουλής, και ταυτόχρονα επιχειρεί ωμές παρεμβάσεις και στη Δικαιοσύνη».

Ο Κ. Μητσοτάκης

δηλώνει ότι το Κοινοβούλιο των Ελλήνων δεν λειτουργεί όπως πρέπει να λειτουργεί μια δημοκρατική Πολιτεία, μια νομοθετική λειτουργία, όσο και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος.

Ο ίδιος περιέγραψε ως συνεχιζόμενη την παθολογία της κυβέρνησης την κατάθεση τροπολογιών «που είναι – κατά κανόνα – εκπρόθεσμες και άσχετες με τα υπό συζήτηση νομοσχέδια».

Όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι μία πρακτική που αντιβαίνει στο Σύνταγμα».

O ίδιος πρόσθεσε ακόμα η ψήφιση νομοσχεδίων και τροπολογιών γίνεται συνήθως χωρίς ουσιαστική συζήτηση και χωρίς να έχουν κοστολογηθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους:

Δεδομένου ότι οι Υπουργοί δεν προσέρχονται να απαντήσουν στις ερωτήσεις των Βουλευτών, πάσχει πλέον σοβαρά και η λειτουργία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Συνεπώς, η βλάβη είναι γενικευμένη.

Eπίσης ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να θέσει την Κυβέρνηση προ των ευθυνών της, ενώ στην συνέχεια του μίλησε για τη δική του ευθύνη για την προστασία των θεσμών και του κύρους της Βουλής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έφερε στο προσκήνιο επίσης την πρόταση Νόμου της Νέας Δημοκρατίας για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, η οποία εδώ και ένα χρόνο δεν έχει συζητηθεί, ενώ παράλληλα ζήτησε να γίνει αυτό μέσα στον επόμενο μήνα.

Η Ν.Δ. είναι εδώ και είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τους θεσμούς και να μην αφήσει τη Δημοκρατία να λιγοστέψει

Διαβάστε εδώ την επιστολή

The post Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε εκτάκτως τον Βούτση | Τι συζήτησαν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα