Ο Καναδάς σταματάει τους βομβαρδισμούς στη Συρία

21:00 8/2/2016 - Πηγή: iPop

Στις 22 Φεβρουαρίου αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό της χώρας, Τζάστιν Τριντό ότι ο Καναδάς σταματάει τους βομβαρδισμούς στη Συρία.

Ο Καναδάς σταματάει τους βομβαρδισμούς στη Συρία από τις 22 Φεβρουαρίου και αφήνεισ τη περιοχή μόνο δύο αναγνωριστικά αεροσκάφη, ένα αεροπλάνο ανεφοδιασμού καυσίμων και ένα αριθμό στρατιωτών, οι οποίοι θα εκπαιδεύουν τους ντόπιους.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, από την Οτάβα, οι βομβαρδισμοί από αέρος δεν προσφέρουν λύση

στους κατοίκους της Συρίας και γι’ αυτό θα σταματήσουν όλες οι ενέργειες από την χώρα τους.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι παρ’ ότι οι βομβαρδισμοί μπορεί να φανούν εξαιρετικά χρήσιμοι για την αντιμετώπιση των τρομοκρατών, δεν προσφέρουν λύση στην αντιμετώπιση της χρόνιας κρίσης στη χώρα», δήλωσε ο Καναδός πρωθυπουργός.

Αντιδράσεις σ’ αυτή την απόφαση

Η αντιπολίτευση αντέδρασε στις αποφάσεις του Καναδού Πρωθυπουργού, με την Ρόνα Άμπροουζ να δηλώνει πως «η πραγματικότητα είναι ότι στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, ο Καναδάς κάνει πίσω».

Με την σειρά του ο κ. Τριντό απάντησε ότι μετά από αρκετά χρόνια που οι στρατιώτες δρουν μακριά από τη χώρα τους και τουλάχιστον 150 νεκρούς στον πόλεμο του Αφγανιστάν, ο ενθουσιασμός για υπερατλαντικές αποστολές έχει χαθεί.

The post Ο Καναδάς σταματάει τους βομβαρδισμούς στη Συρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα