Καμίνης και Μπουτάρης συζητούν για τις ανάγκες των πόλεων στο Μουσείο Μπενάκη

20:29 8/2/2016 - Πηγή: iPop

Οι κ.κ. Καμίνης και Μπουτάρης ενώνουν τις δυνάμεις τους και συζητούν στο Μουσείο Μπενάκη για τις ανάγκες των πόλεων, αλλά και τις στρατηγικές που καλούνται να καλύψουν, στα πλαίσια της εκδήλωσης «MEGACITIES, Ο Νέος Ρόλος της Πόλης στο Πλαίσιο της Παγκοσμιοποίησης».

Η διοργάνωση της εκδήλωσης ανήκει στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια και στον Σύλλογο Αποφοίτων Κολλεγίου Ανατόλια εν Αθήναις.

Αφετηρία της συζήτησης αποτελούν μελέτες του ΟΗΕ, σύμφωνα με τις οποίες το 54% του

παγκόσμιου πληθυσμού κατοικεί σήμερα σε μεγάλα αστικά κέντρα, ένα ποσοστό που αναμένεται να φτάσει το 66% το 2050.

Οι τάσεις που καταγράφονται παγκοσμίως – η εξάπλωση της αστικοποίησης, η αύξηση του αριθμού των μεγαλουπόλεων, η συνεχής επέκτασή τους και η μετεξέλιξή τους σε περιφέρειες – θα συζητηθούν και σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα.

«Ποιοι είναι οι λόγοι και οι συνέπειες της υπερσυγκέντρωσης των πληθυσμών στις πόλεις; Οι αρχές είναι έτοιμες ή παρουσιάζουν έλλειψη στο να εξυπηρετήσουν την πληθώρα των ανθρώπων που συρρέουν σε αυτές;», είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντήσουν οι δύο Δήμαρχοι.

Επιπλέον, θα περιγράψουν τις ανάγκες και τη στρατηγική με την οποία επιδιώκουν την ανταγωνιστικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Info!

MEGACITIES, Ο Νέος Ρόλος της Πόλης στο Πλαίσιο της Παγκοσμιοποίησης

Δύο Δήμαρχοι συζητούν για την πόλη του μέλλοντος

Ομιλητές: Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στις 19:00

Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), Αθήνα

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ηλεκτρονικά εδώ. Για πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση τηλ. 210 38 03 936 &. 2310 398 220 info@saka-athens.

The post Καμίνης και Μπουτάρης συζητούν για τις ανάγκες των πόλεων στο Μουσείο Μπενάκη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα