Ο δεκάλογος για την επιτυχημένη καύση λίπους

19:21 19/1/2016 - Πηγή: iPop

Διατροφολόγοι και επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν πως οι εξαντλητικές δίαιτες για την επιτυχημένη καύση λίπους, δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση τον ενδεδειγμένο τρόπο για να μειώσετε τα ποσοστά σωματικού λίπους.

Εμείς συγκεντρώσαμε 10 απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα…

Πάμε να δούμε αναλυτικά ποιες είναι αυτές:

Καταναλώστε άφθονο νερό

Το νερό δίνει ώθηση στο μεταβολισμό κατά σε ποσοστό που φτάνει το 30% , βοηθώντας στην καύση περισσότερων θερμίδων.

Αυξήστε την κατανάλωση πρωτεϊνών

Κύριες πηγές πρωτεΐνης, στην καθημερινή σας διατροφή

θα πρέπει να είναι το άπαχο κρέας, τα ασπράδια αυγών και τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυριά. Η κατανάλωση πρωτεϊνών θα σας βοηθήσει στην κατανάλωση λιγότερων θερμίδων, στην απώλεια βάρους και την καύση λίπους.

Καταναλώστε καφέ

Η καφεΐνη δίνει ώθηση στο μεταβολισμό αυξάνοντας τις καύσεις λίπους κατά 10% ως 30%. Αναφερόμαστε φυσικά στον σκέτο καφέ, χωρίς ζάχαρη….

Καταναλώστε πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι, έχει παρόμοιες ευεργετικές ιδιότητες με τον καφέ.

Περιορίστε τη ζάχαρη

Περιορίστε την κατανάλωση γλυκών και ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως είναι τα αλκοολούχα ποτά και τα αναψυκτικά. Ιδιαίτερη προσοχή και στις ετικέτες των τροφίμων, καθώς πολλά περιέχουν»κρυμμένη» ποσότητα ζάχαρης.

Μειώστε τους υδατάνθρακες

Προσπαθήστε να περιορίσετε την κατανάλωση υδατανθράκων, που περιέχονται σε αμυλούχες τροφές όπως είναι το ψωμί, τα ζυμαρικά και οι πατάτες. Αν καταφέρετε να περιορίσετε κατά το ήμισυ τις μερίδες υδατανθράκων σας, βρίσκεστε σε πολύ καλό δρόμο!

Υπολογίστε τις θερμίδες

Μετρώντας τις θερμίδες των τροφών που καταναλώνετε έχετε μια καλύτερη εικόνα των θερμίδων που θα πρέπει να «κάψετε» αντίστοιχα μέσα στην ημέρα.

Μικρά και τακτικά γεύματα

Καταναλώστε τουλάχιστον 6 ως 8 μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε καμία περίπτωση μη μείνετε περισσότερο από τρεις ώρες χωρίς φαγητό. Το μόνο που καταφέρνετε με την έλλειψη φαγητού είναι να επιβραδύνετε τη λειτουργία του μεταβολισμού σας,, κινδυνεύοντας ταυτόχρονα να υπερκαταναλώσετε ποσότητα φαγητού στο επόμενο γεύμα σας.

Σωματική άσκηση

Η τακτική σωματική άσκηση, είναι απαραίτητη για την καύση λίπους, ιδιαίτερα όταν αυτή περιλαμβάνει αερόβιες ασκήσεις όπως είναι το τρέξιμο. Με την αεροβική γυμναστική καίτε αποτελεσματικά και θερμίδες και λίπος ιδιαίτερα από την περιοχή της κοιλιάς. Σε συνδυασμό με ασκήσεις που περιλαμβάνουν βάρη, θα ενισχύσετε το μυικό σας ιστό χωρίς να επιβραδύνετε το μεταβολισμό σας.

photo:fitness magazine

The post Ο δεκάλογος για την επιτυχημένη καύση λίπους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα