Έγινε δεκτή η τροπολογία του Παππά για την ενίσχυση του ΕΣΡ

19:06 19/1/2016 - Πηγή: iPop

Με 165 ναι υπερψηφίστηκε η τροπολογία του Νίκου Παππά σχετικά με την ενίσχυση των μελών του ΕΣΡ από 7 σε 9.

«Αν συναινέσει η Ν.Δ., η Βουλή θα αποφασίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Διαφορετικά η κυβέρνηση θα φέρει νέα νομοθετική ρύθμιση», είχε δήλωσει ο Νίκος Παππάς λίγο πριν την Ολομέλεια της Βουλής.

Ο

Υπουργός Επικρατείας έκανε έκκληση προς τη ΝΔ για να συναινέσει και να μην συνεχίσει να κωλυσιεργεί, όπως τόνισε.

Για την τροπολογία έγινε ονομαστική ψηφοφορία, έπειτα από αίτημα της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Επικρατείας, προβλέπεται η ενίσχυση του ΕΣΡ, από 7 στα 9 μέλη. Το ένας μέλος θα ορίζεται πρόεδρος και το άλλο αντιπρόεδρος.

Επιπλέον, η τροπολογία ορίζει πως το ΕΣΡ θα συνεδριάζει νομίμως εφόσον υπάρχει συμμετοχή του προέδρου ή του αντιπροέδρου και το λιγότερο τέσσερα ακόμα μέλη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Νίκος Παππάς, η τροπολογία κατατέθηκε με την ελπίδα να γίνει αποδεκτή από την ΝΔ προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες με τις συναινέσεις. Ο κ. Παππάς υπογράμμισε την ανάγκη να θωρακιστεί πολιτικά το ΕΣΡ.

Ο Νίκος Δένδιας από τη ΝΔ χαρακτήρισε την τροπολογία «διάταξη ντροπής» και επεσήμανε πως η Κυβέρνηση επιθυμεί να ελέγξει το ΕΣΡ.

Ο κ. Καρακώστας από την ΧΑ δήλωσε πως το κόμμα θα ψηφίσει παρών στην τροπολογία, καθώς η ΧΑ είναι αποκλεισμένη από τα ΜΜΕ.

Ο κ. Παπαθεοδώρου από το ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε πότε έγινε η ανακάλυψη από την Κυβέρνηση πως υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση του ΕΣΡ, ενώ το ΠΑΣΟΚ είχε πει εδώ και πολύ καιρό πως η κατάσταση θα έφθανε σε ένα αδιέξοδο.

Και το ΚΚΕ ανακοίνωσε πως θα ψηφίσει παρών και ότι αδυνατεί να αντιληφθεί τις πρακτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση.

Από το Ποτάμι, ο κ. Αμυράς χαρακτήρισε κομπάρσο και χωρίς ουσιαστικό ρόλο τον Υπουργό Επικρατείας και τόνισε την σημασία να γίνουν αντιληπτές οι αληθινές ανάγκες του ΕΣΡ. «Η συναίνεση για το ΕΣΡ δεν πρέπει να είναι ποσοτική αλλά ποιοτική».

Τέλος, από την Ένωση Κεντρώων ο κ. Καβαδέλλας εξέφρασε την θετική γνώμη του κόμματος για την ενίσχυση του ΕΣΡ, όμως υποστήριξε ότι δεν είναι σύμφωνοι με τον τρόπο χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών.

Photo: Nikos Libertas/SOOC

The post Έγινε δεκτή η τροπολογία του Παππά για την ενίσχυση του ΕΣΡ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα