«Κοινά σύνορα – κοινή διαχείριση» λέει ο Γιούνκερ

18:31 19/1/2016 - Πηγή: iPop

«Κοινά σύνορα – κοινή διαχείριση» είπε ο Γιούνκερ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέσα σε μία πρόταση συμπύκνωσε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την ΕΕ.

Η μετανάστευση, η τρομοκρατία, η οικονομική νομισματική ένωση και η Μεγάλη Βρετανία, αντικατοπτρίζουν μια Ευρώπη σε πολλαπλές κρίσεις

Στην ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξήγησε πως μπορεί να βρισκόμαστε σε μία κατάσταση πολύ δύσκολη αλλά μπορεί να βρεθεί λύση: «Σαφέστατα

βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση και καλό θα είναι να ξεπεράσουμε την εθνική οπτική γωνία και να ξαναβρούμε το πνεύμα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, που είναι η αλληλεγγύη» είπε και πρόσθεσε: «Μπορούμε να το κάνουμε εάν το επιθυμούμε».

Αναφορά έκανε, όμως, και στην προσφυγική κρίση, δηλώνοντας ότι «είναι αλήθεια και ψέματα ταυτόχρονα» όσα λέγονται για το ότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκή απάντηση στο προσφυγικό.

Είναι ψέματα, διότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται μαζί με το Ευρωκοινοβούλιο για να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, και είναι αλήθεια, γιατί όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα όταν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αφήσει τα λόγια και περάσει στις πράξεις

«Κοινά σύνορα – κοινή διαχείριση» ζήτησε γι’ ακόμα μία φορά ο κ. Γιούνκερ και υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα Σώμα Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής. «Εάν δεν το συνειδητοποιήσουμε, η Σένγκεν δεν θα επιβιώσει και θα επιστρέψουμε σε μια Ευρώπη με τα παλιά σύνορα, αυτήν που οι νέοι δεν έχουν γνωρίσει, πράγμα που δεν τους το εύχομαι» είπε.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ομιλία του αναφέρθηκε και στα εξωτερικά σύνορα και εξήγησε ότι το θέμα δεν πρέπει να το βλέπουμε μόνο από την οπτική γωνία των χωρών της ΕΕ αλλά και από την πλευρά των μη Ευρωπαίων γειτόνων μας. Κάνοντας συγκεκριμένα αναφορά στην Τουρκία λέγοντας πως έχουν γίνει κάποια πρώτα -θετικά- βήματα για ένα κοινό πρόγραμμα δράσης.

Στην ομιλία του, όμως, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθείκαι στο Brexi. Ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει «μια έντιμη συμφωνία» και συμπλήρωσε: «Η Μεγάλη Βρετανία είναι ισχυρότερη εντός της ΕΕ και η ΕΕ ισχυρότερη με τη Μεγάλη Βρετανία. Γι’ αυτό επιθυμούμε μια συμφωνία που να είναι δίκαιη και για την ΕΕ».

The post «Κοινά σύνορα – κοινή διαχείριση» λέει ο Γιούνκερ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα