Ο χυμός γκρέιπφρουτ είναι το μυστικό!

12:32 21/10/2014 - Πηγή: iPop

Θέλεις να φας τα πάντα αλλά να μην αισθάνεσαι τύψεις; Έχεις σύμμαχο! Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια διαπίστωσαν ότι ο χυμός γκρέιπφρουτ (χωρίς τον πολτό) είναι πιο αποτελεσματικός από το νερό στη διατήρηση του βάρους έπειτα από την κατανάλωση ενός γεύματος με πολλά λιπαρά.

Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE κατέληξε στο συμπέρασμα πως μπορούμε να «εξουδετερώσουμε» ένα λιπαρό γεύμα. Οι ερευνητές στα πλαίσια του πειράματος χώρισαν τα πειραματόζωα (ποντίκια) σε έξι υποομάδες και τους

έδιναν συγκεκριμένη ποσότητα λιπαρών για 100 ημέρες. Έπειτα από κάθε «γεύμα» τους έδιναν είτε χυμό από γκρέιπφρουτ διαλυμένο σε νερό (σε διαφορετικές συγκεντρώσεις) ή νερό. Όσα ποντίκια κατανάλωναν τα περισσότερα λιπαρά και έπιναν στη συνέχεια το χυμό πήραν κατά 18% λιγότερο βάρος και παράλληλα παρουσίασαν σημαντική πτώση στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους σε σύγκριση με τα ποντίκια που έπιναν νερό. Στα ποντίκια που δεν κατανάλωναν πολλά λιπαρά δεν παρατηρήθηκε σημαντική επίδραση στο βάρος έπειτα από την κατανάλωση του χυμού, γεγονός που υποδεικνύει πως τα συστατικά του γκρέιπφρουτ αλληλοεπιδρούν συγκεκριμένα με τα λιπαρά ώστε να «αποτρέψουν» την αύξηση του βάρους.

Μπορεί να μην έχουν γίνει ακόμα δοκιμές στους ανθρώπους και να μην έχει αποδειχθεί αν αυτό ισχύει και για τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά δεν είναι κακό να πιούμε και λίγο χυμό γκρέιπφρουτ!

The post Ο χυμός γκρέιπφρουτ είναι το μυστικό! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα