Ο απόλυτος ορισμός της αγάπης: Οι γονείς απ’ τον Καναδά που δείχνουν όλο τον κόσμο στα παιδιά τους, προτού αυτά χάσουν την όρασή τους

10:41 14/9/2022 - Πηγή: iPop

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει κανείς για την αγάπη; Για δυο γονείς από τον Καναδά δεν υπάρχουν όρια. O γύρος του κόσμου και η συλλογή όσων περισσότερων εικόνων είναι ο μοναδικός σκοπός του ζευγαριού Edith Lemay και Sebastian Pelletier, του οποίου τα παιδιά πάσχουν από μία σπάνια γενετική ανωμαλία.

Γράφει η Βασιλική Μπαγιώργα

Είναι το παράδειγμα μιας οικογένειας που, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, δεν το βάζει κάτω. Όταν τα 3 απο τα 4 παιδιά τους διαγνώστηκαν με μια σπάνια γενετική πάθηση που προκαλεί

την σταδιακή απώλεια όρασης, οι δύο γονείς αφοσιώθηκαν αποκλειστικά σε ένα σκοπό: Να προσφέρουν στα παιδιά τους όσες περισσότερες εικόνες μπορούν.

«Σκέφτηκα ότι δεν θα τους δείξω πώς μοιάζει ένας ελέφαντας από βιβλίο. Αλλά θα πάω και θα τους δείξω έναν πραγματικό ελέφαντα. Θα γεμίσω τις αναμνήσεις τους με τις πιο όμορφες εικόνες», αναφέρει η Edith Lemay, η μητέρα της οικογένειας.

Πώς ξεκίνησαν όλα για τους γονείς από τον Καναδά;

Η οικογένεια Lemay-Pelletier, κατάφερε επιτέλους να ξεκινήσει το πολυπόθητο ταξίδι της με στόχο την συλλογή αναμνήσεων. Το ζευγάρι χρειάστηκε να αναβάλει τα σχέδιά του για ένα χρόνο, εξαιτίας της παγκόσμιας πανδημίας. Αυτό, ωστόσο, δεν το εμπόδισε από το να ονειρεύεται πώς θα προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά του.

Όταν η οικογένεια έλαβε γνώση για την σπάνια πάθηση των παιδιών, οι δύο γονείς επιδεικνύοντας μια τεράστια δύναμη, αφοσιώθηκαν στο να βοηθήσουν τα παιδιά τους να χτίσουν τις δεξιότητες εκείνες που χρειάζονται για να πλοηγηθούν στην ζωή τους.

Η κόρη τους Mia ήταν μόλις τριών χρονών, όταν η Edith και ο Sebastian αρχικά παρατήρησαν ότι είχε κάποιο πρόβλημα με την ορασή της.

Μετά από μερικά χρόνια, η Mia -η μεγαλύτερη από τα τέσσερα παιδιά- διαγνώστηκε με μελαγχρωστική αμφιβληστροειδίτιδα, μια σπάνια κληρονομική πάθηση που προκαλεί σταδιακή απώλεια όρασης. Εκείνο υπήρξε και το σημείο μηδέν για την οικογένεια, αφού τόσο ο Colin όσο και ο Laurent, τα δυο μικρότερα αδέρφια της Mia, άρχισαν να εμφανίζουν τα ίδια συμπτώματα. Από εκείνη την στιγμή ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα και οι γονείς βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με τον πιο δύσκολο αγώνα δρόμου. Να προλάβουν να γεμίσουν τις σκέψεις των παιδιών τους με τις πιο πολύχρωμες αναμνήσεις προτού όλα σκοτεινίασουν γι’ αυτά.

«Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει για να αντιστρέψουμε την κατάσταση», λέει η Lemay, εξηγώντας πως μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια θεραπεία. «Δεν είμαστε σίγουροι ποιος θα είναι ο ρυθμός, αλλά περιμένουμε να είναι εντελώς τυφλοί μέχρι την ηλικία των 30 με 40».

View this post on Instagram

A post shared by Edith Lemay (@edithlemay)

Το ταξίδι των αναμνήσεων

Αν και το ζευγάρι συνήθιζε να ταξιδεύει αρκετα πριν γίνουν γονείς και παρόλο που είχαν κάνει και μαζί με τα παιδιά τους διάφορες εκδρομές, ένα οικογενειακό ταξίδι τέτοιου μεγέθους δεν φαινόταν εφικτό.

Μετά την διάγνωση, οι δύο γονείς δεν δίστασαν λεπτό. Μαζεύοντας κάθε αποθέμα ψυχικής δύναμης που τους είχε απομείνει, και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τους εαυτούς και τις ανάγκες τους, ξεκίνησαν να κάνουν οικονομίες για να ξεκινήσει η περιπέτεια για την οικογένεια.

«Υπάρχουν πολλά ωραία πράγματα να κάνεις στο σπίτι, αλλά τίποτα καλύτερο από το να ταξιδεύεις», συμπληρώνει ο Pelletier. Μια έκφραση που ενέπνευσε την οικογένεια σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και έμελλε να γίνει το μότο της.

Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο στο ταξίδι για την οικογένεια. Η κάθε μέρα θα είναι διαφορετική, γεμάτη εκπλήξεις. Μα πάνω απ’ όλα θα είναι ένα ταξίδι γεμάτο αγάπη, μια αγάπη που δεν γνωρίζει όρια και εμπόδια. Το κάθε παιδί, ωστόσο, έχει δημιουργήσει μια λίστα με πράγματα που θα ήθελε να προλάβει να κάνει και να γνωρίσει πριν να είναι αργά. Η Mia, για παράδειγμα, θέλει να δοκιμάσει να κάνει ιππασία, ενώ ο Lauren ονειρεύεται να πιει χυμό πάνω σε μια καμήλα.

View this post on Instagram

A post shared by Edith Lemay (@edithlemay)

Μελλοντικές προκλήσεις

Το ζευγάρι παραδέχεται ότι η διάγνωση βρίσκεται πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Προσπαθούν, όμως, να εστιάζουν στο να ζούν την στιγμή, ώστε να δώσουν στα παιδιά τους το παράδειγμα να μην το βάζουν ποτέ κάτω και πάντα να παλεύουν για το καλύτερο. Όσο προσπαθείς, δεν βγαίνεις ποτέ χαμένος. Η ζωή είναι μεγάλη και γεμάτη εκπλήξεις, εμπόδια πάντα θα υπάρχουν, το σημαντικό είναι να μην τα παρατάς. Τουλάχιστον, αυτό κάνει αυτή η οικογένεια.

Το ζευγάρι παραμένει αισιόδοξο και θέλει να ελπίζει ότι η Mia, ο Lauren και ο Colin δεν θα χάσουν ποτέ ολοκληρωτικά την ορασή τους. Αλλά για την ώρα, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε ό,τι τους επιφυλάσσει το μέλλον.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο απόλυτος ορισμός της αγάπης: Οι γονείς απ’ τον Καναδά που δείχνουν όλο τον κόσμο στα παιδιά τους, προτού αυτά χάσουν την όρασή τους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα