Μάθε να φτιάχνεις μπιφτέκι από ρεβίθι – Το μυστικό για το πιο υγιεινό burger!

16:04 13/9/2022 - Πηγή: iPop

Αυτά τα πεντανόστιμα μπιφτέκια από ρεβίθια είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξεις και είναι η ιδανική λύση για ένα υγιεινό οικογενειακό δείπνο. Φτιάχνοντας τα συγκεκριμένα μπιφτέκια μπορείς να τα προσθέσεις και στο burger σου! Ήρθε η στιγμή κιόλας να σου αποκαλύψω ότι η συγκεκριμένη συνταγή είναι vegan, αν δεν την σερβίρεις με γιαούρτι, άλλος ένας βασικός λόγος για να την λατρέψεις!

Απαγορευμένοι καρποί: Τι φταίει που

ορισμένα φρούτα είναι ακατάλληλα για vegan άτομα;

Vegan burger από ρεβίθι: Τα υλικά που θα χρειαστείς3-4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο400 γρ ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα100 g χούμους50g αλεύρι ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτιφρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι50g κουκουνάρι ή κάσιους

Για το burger:

8 ψωμάκια, ζεσταμέναανάμεικτη πράσινη σαλάτα8 κουταλιές της σούπας γιαούρτι (προαιρετικά)8 κουταλιές σάλτσα τσίλι

Vegan croque monsieur: Η γνωστή λιχουδιά των γαλλικών μπιστρό στην πιο υγιεινή εκδοχή της!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας τακτικά. Ρίχνουμε το κύμινο και τον κόλιανδρο και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 5 λεπτά.Τοποθετούμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, προσθέτουμε τα μισά ρεβίθια και όλο το χούμους και το αλεύρι. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ρεβίθια και το κουκουνάρι. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.Χωρίζουμε το μείγμα με τα ρεβίθια σε 8 δόσεις. Ζυμώνουμε το καθένα σε μορφή μπιφτεκιού.Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε τα μπιφτέκια σε παρτίδες και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά και από τις δύο πλευρές και να ζεσταθούν.Σερβίρουμε τα μπιφτέκια στα ψωμάκια, τα γεμίζουμε με σαλάτα, λίγο γιαούρτι (αν θες) και σάλτσα τσίλι. Έτοιμα τα vegan burger με ρεβίθι!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μάθε να φτιάχνεις μπιφτέκι από ρεβίθι – Το μυστικό για το πιο υγιεινό burger! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα