Σχέση από συνήθεια: Σε ποια καμπανάκια πρέπει να δώσεις βάση για να μην γίνει έτσι η σχέση σας

17:21 13/9/2022 - Πηγή: iPop

Η συνήθεια στη σχέση τις περισσότερες φορές μεταφράζεται με αρνητικό πρόσημο. Είναι άσχημος προάγγελος για μια σχέση, το να είσαι με κάποιον από συνήθεια. Είναι μια πραγματικότητα που κανένας δεν εύχεται να βιώσει. Η ζωή μας είναι μικρή για να ζούμε με ανθρώπους που δεν αγαπάμε πραγματικά, που βαριόμαστε να περνάμε χρόνο μαζί. Που σηκώνουμε το τηλέφωνο για να μιλήσουμε μόνο αν βαριόμαστε, ή αν δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε, που δεν μας λείπει ουσιαστικά ο άνθρωπός μας. Που η κοινή ζωή μας μοιάζει σαν ταινία που ξέρεις την υπόθεση από τα προσεχώς.

Η συνήθεια
στη σχέση ένας λόγος για να φύγεις μακριά

Οι σχέσεις έχουν πολλά στάδια. Ξεκινάμε από την φάση του μέλιτος, που ο αγαπημένος σου γίνεται απαραίτητος στην καθημερινότητά σου. Που κοιμάσαι και ξυπνάς με την σκέψη του άλλου. Μετά από λίγα χρόνια μπαίνει η σχέση σε πιο ήπια φάση, ηρεμούν λίγο τα πράγματα. Δεν υπάρχει ο αρχικός ενθουσιασμός και το ξεμυάλισμα. Σε θέλω μεν αλλά… θυμάμαι ξαφνικά ότι έχω και δική μου ζωή, ανθρώπους, ανάγκες που είναι πολύ εύλογο να μην ευθυγραμμίζονται 100% με το ζευγάρι σου κάθε μέρα, όλη μέρα.

Στη συνέχεια έρχεται η οικειότητα! Το γνώριμο άγγιγμα, τηλέφωνο για καλημέρα, το νοιάξιμο. Υπάρχει μια οικειότητα σε όλα από τον τσακωμό και τα πράγματα που δεν σας αρέσουν πια και τ΄ αποφεύγετε ώστε να μην δημιουργηθούν εντάσεις μεταξύ σας, μέχρι τα ωραία πράγματα που σας αρέσουν και φροντίζετε να κάνετε συχνότερα.

Και μετά ξεκινά η ρουτίνα (με την αρνητική της έννοια) και η συνήθεια. Όχι με όλους και όχι πάντα. Θέλει δουλειά για να μην φτάσει σε αυτό το σημείο η σχέση σας.

Pexels Πόσα τέτοια ζευγάρια δεν έχεις δει

Υπάρχουν ζευγάρια τα οποία είτε είναι μαζί είτε όχι δεν υπάρχει καμία διαφορά. Κάποιοι από αυτούς φτάνουν κάποτε στο μη παρέκει, ακόμα και στην πόρτα του δικηγόρου και όμως και πάλι ξαναγυρνά ο ένας στον άλλο, όχι από αγάπη αλλά επειδή δεν μπορούν να ζήσουν ο ένας χωρίς τον άλλο επειδή είναι εξαρτημένοι, χωρίς καμία ουσία.

Πιο καλή μοναξιά

Αν ο άνθρωπός σου από εκεί που ήταν αυτοκόλλητος μαζί σου, ξαφνικά, διαλέγει να δει μπάλα με τους φίλους του ή ακόμα και μόνος στο σπίτι, δεν θέλει να κάνετε πράγματα μαζί στον ελεύθερό σας χρόνο, ποιος ο λόγος να είστε μαζί. Δεν είναι σχέση αυτό αλλά σύμβαση. Είπατε θα μείνουμε μαζί, λες και ψάχνετε για απλό συγκάτοικο.

Κάπου εκεί ανοίγει την πόρτα η απιστία

Κανένα τρίτο πρόσωπο ποτέ δεν μπορεί να μπει σε μια σχέση η οποία είναι δεμένη και ενωμένη. Όσο και αν υπάρχουν ευκαιρίες ή φλερτ με τους ανθρώπους εκεί έξω, αυτές δεν έχουν συνέχεια αν η σχέση σου είναι γερή και δομημένη σε γερές βάσεις. Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να ταρακουνήσει αυτή τη σχέση.

Ακόμα και τότε, ακόμα και όταν μπουν τα τρίτα άτομα μέσα στη σχέση, ακόμα και τότε τίτλοι τέλους δεν πέφτουν. Μπορεί να έχουν μια συμβατική σχέση οι άνθρωποι αυτοί και να συνεχίζουν την άλλη σχέση χωρίς κανένα πρόβλημα. Κοροϊδεύοντας τον εαυτό τους, το σύντροφό τους, το τρίτο άτομο και τους γύρω.

Πώς να το αποφύγεις όλο αυτό;

Πώς να καταφέρεις με το σύντροφό σου να κρατήσετε δυνατό αυτό που σας ένωσε, να μην ξεχάσετε την αρχική φλόγα και να μην γίνει η συνήθεια αιτία να λήξει άδοξα αυτό που έχετε; Μόνο με έναν τρόπο γίνεται και αυτός είναι να δείχνετε πόσο σημαντικός είναι ο ένας για τον άλλο και να το εννοείτε. Να δοκιμάζετε νέα πράγματα, να μην εφησυχάζεστε, να μην ασχολήστε με τον κόσμο και να μην αφήσετε κανέναν να μπει ανάμεσά σας.

Τα πάντα είναι μέσα στο μυαλό

Η επιλογή συντρόφου μη θαρρείς ότι είναι καμία απλή υπόθεση. Έχουμε δίπλα μας τον άνθρωπο που πιστεύουμε ότι μας αξίζει. Αν κοιτάς δίπλα σου και ο άνθρωπός σου είναι μια επιλογή που δεν σε αντιπροσωπεύει πώς άραγε θα την τιμήσεις την επιλογή αυτή;

Κάνε το τσεκ του αν είναι συνήθεια ή πραγματική αγάπη. Όταν δεν είστε μαζί μην προσπαθήσεις να επικοινωνήσεις μαζί του. Απέφυγε για λίγο την επαφή μαζί του και δες τι νιώθεις. Σου λείπει πραγματικά ή νιώθεις ανακούφιση; Γεμίζει κάποια κενά αυτός ο άνθρωπος είναι ένας άνθρωπος που αν δεν υπάρχει στη ζωή σου για κάποιο λόγο θα χάσεις τη γη κάτω από τα πόδια σου;

Ρίχνοντας τους τίτλους τέλους στη μακροχρόνια σχέση. Πώς είναι η επόμενη μέρα;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σχέση από συνήθεια: Σε ποια καμπανάκια πρέπει να δώσεις βάση για να μην γίνει έτσι η σχέση σας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σχέση,schesi