Ο Trump φοβάται τις διαδηλώσεις και ακυρώνει επίσκεψη στη Βρετανία-Tι απαντά η Downing Street

17:07 11/6/2017 - Πηγή: iPop

Ο Trump φοβάται τις διαδηλώσεις και ακυρώνει επίσκεψη στη Βρετανία, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Guardian.

Πιο συγκεκριμένα, ο Trump σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Theresa May τις τελευταίες εβδομάδες, την ενημέρωσε πως αν είναι να υπάρξουν δημόσιες διαμαρτυρίες ευρείας κλίμακας, δεν θα μπορέσει να επισκεφθεί την χώρα.

Η δήλωση αυτή ξάφνιασε τη Πρωθυπουργό της Βρετανίας,

σύμφωνε με τον Guardian, ο οποίος επικαλείται έναν μη κατονομαζόμενο σύμβουλο της Downing Street. Παρόλα αυτά, αυτή η συνομιλία εξηγεί και γιατί δεν συζητείται το ίδιο εκτεταμένα η επίσκεψη, τον τελευταίο καιρό.

H May είχε προσκαλέσει τον Trump στο Λονδίνο επτά ημέρες μετά την ορκωμοσία του και ήταν η πρώτη ξένη ηγέτιδα που τον επισκέφθηκε στον Λευκό Οίκο. Είχε δηλώσει μάλιστα «ενθουσιασμένη που ο Πρόεδρος αποδέχτηκε την πρόσκληση» που του απηύθυνε εκ μέρους της Βασίλισσας.

Η Downing Street, δεν άργησε να απαντήσει στα δημοσιεύματα της εφημερίδας Guardian, ανακοινώνοντας πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα σχέδια για την επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Donald Trump στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου είπε πως: «Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε εικασίες γύρω από το περιεχόμενο ιδιωτικών τηλεφωνικών συνομιλιών. Η βασίλισσα έστειλε μια πρόσκληση στον πρόεδρο Trump να επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο και δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε αυτά τα σχέδια».

Photo: REUTERS/Carlos Barria

The post Ο Trump φοβάται τις διαδηλώσεις και ακυρώνει επίσκεψη στη Βρετανία-Tι απαντά η Downing Street appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα