Σαφή προσδιορισμό των μέτρων για το χρέος θα ζητήσε ο Τσακαλώτος στο Eurogroup

14:44 11/6/2017 - Πηγή: iPop

Στόχος της ελληνικής Κυβέρνησης είναι η σαφήνεια και ο προσδιορισμός των μέτρων για το χρέος, στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Τις συνομιλίες τους συνεχίζουν ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών, ενώ επίσης αναμένεται και η εκταμίευση της δόσης. Σημαντικές οι επαφές με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών στην Αθήνα.

Βασική επιδίωξη για το Eurogroup

της Πέμπτης είναι η αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης για το ζήτημα του χρέους. Ενώ σχετικά με τη δόση και μετά την ψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου, αναμένεται ότι αυτή θα εκταμιευθεί κανονικά μετά τη συνάντηση του Eurogroup.

Σε δηλώσεις του στη Real News, o επίτροπος Οικονομικών Pierre Moscovici δηλώνει χαρακτηριστικά: «Στον πρόλογό μου στο Εurogroup θα πω ότι το συμβόλαιο έχει εκπληρωθεί, δεν μπορούμε να ζητήσουμε περισσότερα από την Ελλάδα».

Την μεγαλύτερη σημασία, ωστόσο, έχει το χρέος, όπου εδώ διαμεσολαβητική δράση, έχει αναλάβει η Γαλλία μέσω του υπουργού Οικονομικών, Bruno Le Maire, ο οποίος φθάνει στην Αθήνα την Δευτέρα και θα βρίσκεται σε επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Αυτό που θα ζητηθεί από την Αθήνα, είναι όσο το δυνατόν πιο σαφής προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων για το χρέος, ενώ το Βερολίνο φαίνεται να επαναπαύεται με την αρχική έγκριση των μέτρων από το ΔΝΤ (χωρίς εκταμίευση από το Ταμείο πριν το 2018).

Η επιδίωξη της Κυβέρνησης, εξάλλου, αφορά τη γρήγορη επιστροφή στις αγορές, αλλά και την ποσοτική χαλάρωση από την ΕΚΤ. Θα συζητηθούν, επίσης, σχέδια για ένα αναπτυξιακό σχέδιο, που θα αποτελέσουν το «κλειδί» στη συμφωνία με τη Γαλλία και τη Γερμανία.

The post Σαφή προσδιορισμό των μέτρων για το χρέος θα ζητήσε ο Τσακαλώτος στο Eurogroup appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα